Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ανθελληνικό παραλήρημα από σύμβουλο της Συγγρού.Το μνημείο της «Αγιά Σοφιάς» είναι «ισλαμικό» εδώ και αιώνες



Θύελλα αντιδράσεων έχει σηκώσει η δήλωση του συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη και επικοινωνιολόγου Χρήστου Βαλταδώρου για την Αγιά Σοφία και το κοράνι, στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook. «Να μη σας στενοχωρήσω μέρα που είναι με σύννεφα, αλλά το μνημείο της «Αγιά Σοφιάς» είναι «ισλαμικό» εδώ και αιώνες…

Με ή χωρίς μαρμαρωμένο βασιλιά (καλότυχος, γλίτωσε τους φόρους). Παρεμπιπτόντως, δεν βλέπω να ιδρώνετε για τα δεκάδες τεμένη της ημεδαπής που έχουν μεταβληθεί σε αποθήκες, ωδεία, ξενοδοχεία, στάβλους, εκθετήρια λαϊκής τέχνης και πάει λέγοντας. Εκτός και αν είναι ζήτημα «εθνικού» μεγέθους… #ένακαινακαίει» έγραψε το μέλος του πρωινού καφέ της Συγγρού και σταθερός συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ.

Η δήλωση του αυτή ήρθε σε μια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιδρά στην προσβλητική απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία να διαβάζεται το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά, όσες ημέρες διαρκεί το Ραμαζάνι.

Ο Χρήστος Βαλταδώρος εμφανίζεται προοδευτικός και φιλελεύθερος αλλά δεν γνωρίζουμε αν η άποψη του είναι αποδεκτή και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ωρα μάλιστα που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αυστηρές συστάσεις στον Τούρκο πρέσβη στην χώρα μας. Μάλιστα, επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της Αγίας Σοφίας κατέθεσε η συντονίστρια Εξωτερικών της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη χαρακτηρίζει «προκλητική» την ενέργεια των τουρκικών Aρχών για ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, υποστηρίζει ότι με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη δημιουργείται σύγχυση και ρωτά τον πρωθυπουργό ποια είναι η τελική θέση της κυβέρνησης.



Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρει:

«Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να δώσει άδεια ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που προστατεύεται από την UNESCO, συνιστά προκλητική ενέργεια που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών με καθυστέρηση καταδίκασε φραστικά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι ‘δεν είναι τραγικό’ και ‘δεν συνιστά έλλειψη σεβασμού η ανάγνωση θρησκευτικού κειμένου στην Αγία Σοφία’. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί σύγχυση και να σταλούν λάθος μηνύματα στη γειτονική χώρα». Ακολούθως η βουλευτής της ΝΔ ρωτά τον πρωθυπουργό «ποια είναι τελικά η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα της αλλαγής χαρακτήρα της Αγίας Σόφιας;» και «σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως συμβόλου της Χριστιανοσύνης και ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς;». Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η ανάρτηση αυτή έχει φέρει μεγάλες φουρτούνες στη Συγγρού ενω υπάρχουν ακόμα και εισηγήσεις για απομάκρυνση του από τον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ.

skeftomasteellhnika


from Lougantina-news http://ift.tt/1U7R9pu
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου