Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έκανε μια μη αναμενόμενη δήλωση σχετικά με την Ρωσία


Η αποκάλυψη έρχεται από αυτόν ξαφνικά, και καθυστερημένα, αλλά ας είναι.

Δυσμενείς προοπτικές για το μέλλον προβλέπει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι-Μουν, σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις. Σε μια εποχή , όταν η οικονομία ενός μεγάλου αριθμού κρατών δεν βιώνει την πιο σταθερή εποχή, ο γενικός γραμματέας παραπονιέται για την διχόνοια στην παγκόσμια κοινότητα, που εμποδίζει αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση των ουσιωδών προβλημάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αποφάσεις δεν θα έλθουν , αν η αντιπαράθεση της Δύσης και της Ρωσίας δεν θα σταματήσει.

Ο Μπαν Κι-μουν εκφράζει τη λύπη του ότι η ουκρανική κρίση συνέβαλε σε αυτή την ένταση. Παγκόσμιες προκλήσεις προχωρούν πέρα από όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Επιπλέον, η απόφαση της Δύσης να δυσφημίσει τη Ρωσική Ομοσπονδία με εκείνες ή τις άλλες μεθόδους που θυμίζουν ανοησίες. Πράγματι, στην περίπτωση αυτή μιλάμε για μια δύναμη, χωρίς την οποία είναι δύσκολο να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα και μερικές φορές καθόλου.

Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας έδειξε εμπιστοσύνη, ότι το θέμα αυτό είναι προσωρινό, εξάλλου δεν είναι απολύτως επωφελές για κανέναν. Αν η Δύση συνεχίζει να ακολουθεί το μονοπάτι με το σημερινό ρυθμό εναντίον της Ρωσίας, θα έχει μια αρνητική εμπειρία σε μεγάλο βαθμό.

«Απλά πιστεύω ότι αυτές οι διαφορές μπορούν να ξεπεραστούν, και πολλά έχουν γίνει γι΄ αυτό κατά τη διάρκεια του έτους. Μόνο ο συμβιβασμός, ο διάλογος και οι συλλογικές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, με τη συμμετοχή της Ρωσίας, ως βασικό μέλος αυτής της κοινότητας, μπορούν να ανοίξουν το δρόμο προς τα εμπρός», – δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Ο Μπάν Κι Μούν δεν περιορίζεται στα λόγια. Αύριο θα παραστεί στην Αγία Πετρούπολη στο διεθνές οικονομικό φόρουμ όπου έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη Δύση, έχουν απειλήσει με τη σειρά τους, τους τοπικούς τους επενδυτές ότι η επίσκεψη στο ρωσικό φόρουμ θα είναι επιζήμια για την επιχείρησή τους και θα επηρεάσει αρνητικά τη φήμη τους, τόσο βρώμικα κόλπα.

Εν τω μεταξύ, ο Μπαν Κι Μουν λέει ότι η Ρωσία ‘έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στο Συμβούλιο ασφαλείας,» πιστεύει ότι «θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα ιδανικά και το έργο των Ηνωμένων Εθνών». Ακούγεται σαν ένα χαστούκι στο πρόσωπο δυτικού πολιτισμού που πισωπάτησε βλέποντας την αναβίωση της Ρωσίας, σε όλες τις πτυχές της , είτε πρόκειται για τον πολιτισμό, ή την οικονομικά ή τις επιπτώσεις στην παγκόσμια σκηνή.

Anton Orlovskiy, ειδικά για Politikus ru

http://politikus.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/1UlxDIz
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου