Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ(ΒΙΝΤΕΟ)


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Σύμφωνα με πολλούς Αμερικανούς ερευνητές, το αιφνίδιο χτύπημα του Ντόναλντ Τραμπ στη Συρία έγινε για να του δώσει διέξοδο στις αφόρητες πιέσεις που του είχαν ασκηθεί τελευταία εξαιτίας των αποκαλύψεων για υπόγειες διασυνδέσεις με ρωσικούς παράγοντες.

Με αυτόν τον τρόπο ισχυρίζονται ότι κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τις καταγγελίες που είχε δεχτεί τον τελευταίο καιρό.



Αλλά το σημαντικό είναι ότι πίσω από αυτό το χτύπημα που άναψε μεγάλες φωτιές σε όλη τη Μέση Ανατολή και όχι μόνο, υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο.



Είναι αξιοσημείωτο ότι ο πρώτος που βγήκε να στηρίξει αυτό το αμερικανικό χτύπημα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν και αυτό ενώ την ίδια ώρα στο εσωτερικό της Τουρκίας καθημερινά κατηγορεί με βαριές φράσεις τους Αμερικανούς ότι ενέχονται στο πραξικόπημα που είχε γίνει εναντίον του και ότι στηρίζουν στρατιωτικά τους Κούρδους της Συρίας.

Μάλιστα ο Ερντογάν προσχώρησε ακόμα πιο πολύ φανερώνοντας τις διαθέσεις του ότι και η Τουρκία πρέπει να λάβει ανάλογα μέτρα για τα υποτιθέμενα χημικά όπλα που έχει το καθεστώς Άσαντ.



Το θέμα αυτό των χημικών που επανειλημμένα αποδείχτηκε ότι είναι μια απάτη, ήταν ένα από τα ομώνυμα προσχήματα όπως το είχε δηλώσει παλαιότερα ο Ομπάμα για να βομβαρδίσουν οι ΗΠΑ το Ιράκ αλλά και άλλες χώρες.

Οι σημερινές εξελίξεις αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι μπορεί να αλλάζουν οι πρόεδροι των ΗΠΑ αλλά η εξωτερική τους πολιτική παραμένει η ίδια.

Έτσι και ο Τραμπ συναίνεσε στις κατηγορίες των ισλαμιστών ότι επλήγησαν με χημικά από τον Άσαντ, χωρίς να αποδειχτεί τίποτα, και έστειλε τους πυραύλους του να βομβαρδίσουν τη συριακή βάση στο Χομς. Εκείνοι που πρωτοστατούν σε αυτή την εκστρατεία κατά του Άσαντ πιέζοντας τον Τραμπ να λάβει μέτρα εναντίον του, είναι κυρίως ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, που κάποτε είχε απειλήσει ότι θα εξαφανίσει τη Ρωσία και ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, εκπρόσωποι και οι δύο του βαθέως κράτους των ΗΠΑ.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις. Κατά πρώτον, πριν καλά καλά γίνει γνωστό τι έγινε ακριβώς, βγήκαν οι ισλαμιστές της Συρίας και ζητούσαν άμεση καταδίκη του Άσαντ.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον εδώ είναι ότι στο μέρος όπου έγινε το χτύπημα με τα χημικά όπλα υπάρχουν πολλές υπόγειες σήραγγες, τούνελ, κρυψώνες όπου οι ισλαμιστές συγκεντρώνουν οπλικά συστήματα τα οποία μεταφέρουν συνήθως από Τουρκία και από περιοχές που ελέγχονται από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας, Ίγκορ Κονασεκοβ, στο μέρος εκείνο οι ισλαμιστές συγκεντρώνουν και πολλά χημικά όπλα και τοξικά αέρια όπως το σαρίν.

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε σκηνές από την επίθεση που συνδέονται με αυτές στις υπόγειες στοές. Δηλαδή αποκαλύπτεται η μεγάλη αποθήκη χημικών όπλων των ισλαμιστών.




Αυτό από τον μάρτυρα γιατρό χωρίς σύνορα που δεν αποκαλύπτει το όνομά του, μέσα σε αυτές τις στοές οι ισλαμιστές είχαν αποθέματα από το θανατηφόρο χημικό αέριο σαρίν με το οποίο κάποτε το καθεστώς του Ιράκ είχε σκοτώσει χιλιάδες Κούρδους στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Εδώ φαίνεται ποιούς πραγματικά υποστηρίζουν οι ΗΠΑ και πόσο υποκρισία υπάρχει στα μεγάλα διεθνή καθεστωτικά ΜΜΕ που συνεχώς μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις όπως κατήγγειλε η Μόσχα. Ο μεγάλος ευνοούμενος από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία είναι το ισλαμικό κράτος που ήδη άρχισε αντεπίθεση στην ιστορική πόλη της Παλμύρας την οποία είχαν απελευθερώσει πρόσφατα συριακές δυνάμεις.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ένας από τους θρησκευτικούς αρχηγούς αυτών των ισλαμιστών είναι ο Μοχάμεντ Αλλούς, ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία όπως αποκάλυψε στο Twitter ο ίδιος ο γιος του, ο Σαχράν Αλλούς. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Σαχράν Αλλούς είχε δημοσιεύσει πάλι το Twitter με λεπτομέρειες ποιές είναι οι επιπτώσεις όταν δεχτείς χτυπήματα με το φονικό αυτό αέριο πριν γίνει το επεισόδιο.

Παράλληλα ένας Σύριος δημοσιογράφος της συριακής αντιπολίτευσης είχε γράψει μια μέρα πριν από την τραγωδία με τα χημικά αέρια στο διαδίκτυο, ότι το καθεστώς Άσαντ θα διενεργήσει επίθεση με χημικά αέρια και το ερώτημα που γεννάται είναι πως τα ήξερε αυτά και γιατί τα είχε πει.



Όλα αυτά μαζί με άλλες αναφορές αποκαλύπτουν πως η Τουρκία ήταν άμεσα εμπλεκόμενη.

Το πιο φυσιολογικό ερώτημα από όλη αυτή την ιστορία είναι, πως είναι δυνατόν να έκανε κάτι τέτοιο ο Άσαντ την ίδια ώρα που ο στρατός του είχε επιτύχει μεγάλες νίκες στο Χαλέπι και στη Χομς, με συνέπεια να προκαλούσε διεθνή κατακραυγή εναντίον του και οι μόνοι κερδισμένοι να ήταν οι τζιχαντιστές.

Στην πραγματικότητα το πιο πιθανό είναι ότι η τραγωδία με τα χημικά όπλα ήταν ένα παλιό σχέδιο της CIA σε συνεργασία με τους ισλαμιστές αλλά και με την Τουρκία για να γίνει μια μεγάλη προβοκάτσια που θα έδινε την ευκαιρία να χτυπηθεί ο μισητός από την Δύση και τις ΗΠΑ πρόεδρος της Συρίας και παράλληλα να δοθεί ένα σκληρό μήνυμα προς τη Μόσχα.

Το ίδιο παιχνίδι είχε παιχτεί παλαιότερα με τον Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ, με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Γιουκοσλαβία και με τον Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη με την διαφορά όμως ότι τώρα η Ρωσία δεν είναι αυτή που ήταν τότε και στη Μόσχα υπάρχει ένας δυνατός ηγέτης που είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει τη σατανική ελίτ.

nikosxeiladakis


from Lougantina-news http://ift.tt/2phdpEO
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου