Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- Ερχεται κατάρριψη αμερικανικού ή ισραηλινού μαχητικού – Τι σημαίνει η αναστολή του μνημονίου ΗΠΑ-Ρωσίας για την ασφάλεια των πτήσεων στη Συρία



Αγριεύει η Ρωσία και αλλάζει στάση έναντι του Τραμπ προσωπικά παρά τις ελπίδες που είχαν πολλοί Ρώσοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ότι ο νέος πρόεδρος θα ήταν διαφορετικός από τους προηγούμενους προκατόχους του.

Ο Τραμπ δοθείσης ευκαιρίας κτύπησε την Συρία και τον Άσαντ εκτελώντας προφανώς τις εντολές της νέας τάξης πραγμάτων.



Η στρατιωτική αεροπορική βάση Ας Σαϊράτ που βρίσκεται κοντά στη Χομς της Συρίας κστάφερε να βγει σχετικά αλώβητη από τις αμερικανικές επιδρομές ενώ ζημιές έχουν υποστεί μόνο 6 αεροσκάφη, ανακοίνωσε ένα μέλος του προσωπικού της βάσης.

Για αυτό οι Ρώσοι αναστέλλουν την επίσημη συμφωνία για τις πτήσεις πάνω από το συριακό έδαφος και αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε αμερικανικό, αεροσκάφος, πύραυλος Drone, θα θεωρείται πλέον ως «εχθρικό» και θα καταρρίπτεται χωρίς συνεννόηση.

Το ίδιο ισχύει και για τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη και το αίνιγμα υπάρχει το τι θα γίνεται με τα τουρκικά.

Τη νύχτα της 7ης Απριλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες υλοποίησαν επίθεση κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σε αντίποινα της επίθεσης με χημικά που αποδίδουν οι ΗΠΑ στα συριακσ στρατεύματα.

«Οι ΗΠΑ δεν έκαναν τον κόπο να εξετάσουν την κατάσταση και προτίμησαν να αποδείξουν την δύναμή τους με επίδειξη ισχύος στην χώρα που αγωνίζονται κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», αναφέρει ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών .





«Αναμφίβολα, η στρατιωτική δράση των ΗΠΑ είναι μια προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή από την κατάσταση στη Μοσούλη, όπου, το αποτέλεσμα των ενεργειών από την αμερικανική ηγεσία συμμαχία, έφερε εκατοντάδες αμάχους να βρουν τον θάνατο ενώ η ανθρωπιστική καταστροφή έχει αρχίσει να επιταχύνεται», συνεχίζει η ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών .

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ είχαν κάνει την προετοιμασία της πυραυλικής επίθεσης καιρό πριν και απλά ανέμενα την «αφορμή».

«Είναι σαφές για κάθε ειδικό ότι η απόφαση για τη διεξαγωγή της πυραυλικής επίθεσης πάρθηκε στην Ουάσιγκτον πολύ πριν από τα γεγονότα στην Ιντλίμπ που απλά χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για την επίδειξη δύναμης», αναφέρει η ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ρωσία αναστέλλει την συμφωνία για την πρόληψη ατυχημάτων και την εξασφάλιση της ασφάλειας των πτήσεων των αεροπορικών μεταφορών κατά τη διάρκεια των πτήσεων στη Συρία η οποία είχε συναφθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος .

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έχει ζητήσει να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί η τρέχουσα κατάσταση.

Αυτό σημαίνει σύμφωνα με το ρωσικό τρόπο αντίδρασης ότι η Μόσχα θα κτυπήσει …πολύ …πολύ σύντομα και μάλιστα στο « ψαχνό».

http://ift.tt/1g42Lrt


from Lougantina-news http://ift.tt/2nM5oH7
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου