Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΔΕΥΤΕΡΗ «ΣΠΟΝΤΑ» ΣΟΪΜΠΛΕ: «Είχαμε συμφωνία, αλλά οι Ελληνες…»


Ακόμα ένα καρφί στην ελληνική κυβέρνηση πέταξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μετά την συμπάθεια προς Τσακλώτο και τις συστάσεις σε Τσίπρα ότι πρέπεινα τον εμπιστεύεται,ο υπουργόςΟικονομικών της Γερμανίας πέταξη α΄λλη μία σπόντα λέγοντας:

«Είχαμε βρει λύση, αλλά οι Έλληνες ζήτησαν τρεις εβδομάδες για επικοινωνιακούς λόγους».

Την φράση επιβεβαίωσαν δύο δημοσιογράφοι, ο Νίκος Χρυσολωράς (επικεφαλής του γραφείου του Bloomberg στις Βρυξέλλες) και η ανταποκρίτρια της Καθημερινής στη βελγική πρωτεύουσα, Ελένη Βαρβιτσιώτη.


Παράλληλα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο σημερινό Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, ενώ αισιόδοξοι εμφανίστηκαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ , εξέφρασε την πεποίθηση πως έχει βρεθεί ένας τρόπος που θα επιτρέπει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει πιθανότατα στο πρόγραμμα για την Ελλάδα χωρίς οικονομική συμβολή μέχρι τον Αύγουστο 2018, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Διευκρίνισε πάντως ότι η λύση για την Ελλάδα θα βασίζεται στη συμφωνία του 2016.

Ακόμη, ο Βόλφγκαγνκ Σόιμπλε τόνισε ότι στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές.

Τσακαλώτος: «Είμαι αισιόδοξος»

Αισιόδοξος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup, προσερχόμενος στο κτίριο όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνέλευση του ESM.

«Είμαι αισιόδοξος», απάντησε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε αν αναμένει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup.

Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ελλάδα

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας, προκειμένου η έξοδος της από το πρόγραμμα να είναι επιτυχής, έστειλε από το Λουξεμβούργο πριν την έναρξη του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμξεκαθαρίζοντας πως σήμερα δεν θα συζητηθεί το θέμα του χρέους σε αριθμούς.

«Ως πολιτικοί δεν συζητούμε τα μοντέλα που υιοθετούνται στους Θεσμούς, άρα θα συζητηθούν άλλα μοντέλα, συγκεκριμένες προβλέψεις για το που είναι η Ελλάδα σε επίπεδο ανάπτυξης, ειδικά για την Ελλάδα θα δούμε τι ξέρουμε τώρα», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Δεν θα μιλήσουμε σήμερα με αριθμούς για το χρέος, αυτοί θα έρθουν στο τέλος του προγράμματος», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Όσο για το ποιο είναι το μήνυμα του προς τους Έλληνες, ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε: «Πιστεύω ότι σήμερα θα έχουμε θετικά βήματα προς τα εμπρός, άλλωστε το ελπίζω δεδομένης της προσπάθειας που έχει κάνει η Ελλάδα. Βρισκόμαστε στο τελευταίο κομμάτι του προγράμματος, στο τελευταίο έτος του προγράμματος και πρέπει να προετοιμαστεί η Ελλάδα για την επόμενη φάση. Αυτή τη συζήτηση θα έχουμε από δω και πέρα. Είμαστε προς το τέλος του προγράμματος και πρέπει να υποστηρίξουμε την Ελλάδα, ώστε η έξοδος της από το πρόγραμμα να είναι επιτυχής».

Μοσκοβισί:Η συμφωνία είναι δυνατή και αναγκαία

«Ελπίζω και πιστεύω, πιστεύω και ελπίζω ότι όχι μόνο είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας σήμερα, αλλά και απολύτως αναγκαία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τα προαπαιτούμενα και αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρ», δήλωσε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.


crashonline.gr/


from Lougantina-news http://ift.tt/2sEmqNw
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου