Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Αποκαλύπτουμε…. ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Έτοιμη να πάρει κεφάλια η Κίνα!!!


ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!

Η Βόρεια Κορέα θεωρείται σήμερα μια τόσο μεγάλη απειλή, που ακόμη και ο ιστορικός σύμμαχός της, η Κίνα έχει στα σχέδια της ακόμα και τη δολοφονία (!) του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την απειλή πυρηνικού πολέμου.

Όπως είναι γνωστό ο Κιμ Γιονγκ Ουν έθεσε σε συνεχή κατάσταση συναγερμού την Ουάσινγκτον και τη Σεούλ, με μια σειρά προκλητικών εκτοξεύσεων πυραύλων και πυρηνικών δοκιμών, με αποτέλεσμα το Πεκίνο να επιδιώκει πλέον παρέμβαση.

Παρά τη μακρόχρονη συμμαχία, η Κίνα ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για το γειτονικό απομονωμένο κρατίδιο, με τους φόβους να ανακύπτουν από έναν πιθανό πόλεμο μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των δυτικών εχθρών της.

Ένας τεράστιος πόλεμος θα τελείωνε με ένα κύμα προσφύγων από τη Βόρεια Κορέα στην Κίνα, ενώ ταυτόχρονα αν τελικά οι Αμερικανοί επικρατούσαν, είναι βέβαιο πως θα τοποθετούσαν στρατιώτες και αξιωματούχους στο κατώφλι των Κινέζων, εξέλιξη που επίσης δεν βλέπουν με καλό μάτι στη χώρα.

Όπως αναφέρθηκε χθες από κρατικές πηγές, το Πεκίνο ενδεχομένως να επιδιώξει την αλλαγή στην ηγεσία της Πιονγιάνγκ για να βοηθήσει με αυτό τον τρόπο την «εκτόνωση της τρέχουσας κρίσης».

Η Κίνα είναι παραδοσιακά σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, αλλά οι συνεχείς δοκιμές πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων του Κιμ έχουν δοκιμάσει για τα καλά την υπομονή του Πεκίνου.

Ο καθηγητής Chalmers, από την ομάδα σκέψης ασφαλείας RUSI, πρόσθεσε ότι η Κίνα θα προτιμούσε έναν ηγέτη ο οποίος «είναι πιο φιλικός προς τα κινέζικα συμφέροντα, ειδικά στο πυρηνικό ζήτημα».

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι ακόμη και η απομάκρυνση του Κιμ δεν θα οδηγήσει πιθανώς στη συνολική αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας. Σχολίασε χαρακτηριστικά: «Θα ήταν δύσκολο για έναν ηγέτη της Βόρειας Κορέας να υποταχθεί πλήρως στην Κίνα».

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας εξέδωσαν μια δήλωση λέγοντας: «Η τεράστια ζημιά που προκαλούν αυτές οι κυρώσεις στην ανάπτυξη του κράτους μας και του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων είναι πέρα ​​από κάθε υπολογισμό. Είναι ένα ανόητο όνειρο να ελπίζουμε ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στη ΛΔΚ».

«Οι κυρώσεις δεν κατάφεραν να την εμποδίσουν να γίνει πλήρες κράτος με πυρηνικά όπλα και να σημειώσει ταχεία πρόοδο στην οικοδόμηση μιας οικονομικής δύναμης για περισσότερο από μισό αιώνα».

hellasforce.com


from LN-news http://ift.tt/2g4mrCU
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου