Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Περιμένουν τις αποκαλύψεις από το Βαρουφακη και το βίντεο από τη Δανάη


Για ακόμα μια φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεσηκώνει πολιτική θύελλα, καθώς συγγραφική του πένα φα βάλει πάλι φωτιές.

Η ενισχυμένη έκδοση του «Ανίκητοι Ηττημένοι», όπου αριθμεί 832 σελίδες κρύβει ήδη από τον πρόλογο μικρές μεν αλλα ουσιώδεις δε διαφορές σε σχέση με το αγγλικό πρότυπο του «Αdults in the Room » (Ενήλικες στην Αίθουσα).

Ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», οτι το παράλληλο σύστημα πληρωμών που είχε προτείνει από την αρχή στον πρωθυπουργό σε περίπτωση κλεισίματος των τραπεζών θα επιτύγχανε τον σκοπό του αν εφαρμοζόταν στην πράξη το καλοκαίρι του 2015, καθώς όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας θα περνούσε ο καιρός και οι Έλληνες θα συνήθιζαν και θα μάθαιναν να τα χρησιμοποιούν, ενώ η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ θα αναγκαζόταν να ξανασκεφτεί τις επιλογές της και να υποχωρήσει υπο το φόβο των επιπτώσεων του Grexit.

Σε άλλο σημείο, ακόμα και σήμερα ο πρώην υπουργός οικονομικών υποστηρίζει ακόμα και σήμερα ότι θα υποχωρούσαν οι δανειστές αφού όπως ισχυρίζεται, το κόστος του Grexit για εκείνους θα ήταν περίπου 1 τρισ ευρώ.

Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα λέει ξεκάθαρα ότι σύμφωνα με τη δική του αντίληψη, ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου του 2015 με συμφωνημένο σχέδιο που περιελάμβανε ακόμη και την έκδοση παράλληλου νομίσματος σε ενδεχόμενο κλεισίματος τραπεζών. Εν κατακλείδι ο πρώην υπουργός υποστηρίζει οτι αν είχε επιλεγεί το Grexit αντι για το 3ο μνημόνιο σε λιγότερο απο ένα χρόνο απο το καλοκαίρι του 2015, την άνοιξη του 2016 «οι ρυθμοί ανάκαμψης θα ήταν εντυπωσιακοί» και το αρχικό σκ θα είχε ξεπεραστεί.

Το βίντεο της Δανάης

Το ενδιαφέρον εστιάζεται μοιραία και στους διαλόγους με τους βασικούς πρωταγωνιστές του πρώτου εξαμήνου του 2015 και κυρίως με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμοθ τις κρίσιμες συναντήσεις πριν και μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015.

Ήδη από τις πρώτες σελίδες, στην υποενότητα με τίτλο «Περί πηγών και αναφορών», ο Βαρουφάκης προσθέτει ένα σημαντικό στοιχείο στο υλικό τεκμηρίωσης που δηλώνει ότι υποστηρίζει την ελληνική έκδοση του βιβλίου και ίσως αύριο να υποστηρίξει την παρουσία του σε μια εξεταστική επιτροπή της βουλής την οποία ζητάει μετ” επιτάσεως εδώ και μήνες για την περίοδο της υπουργίας του.

Τονέο στοιχείο της ελληνικής έκδοσης είναι η αναφορά ότι η σύζυγος του Δανάη Στράτου δεν έχει καταγράψει απλώς με την κάμερα της αφηγήσεις του ίδιου, όπως αναφέρει η αγγλική έκδοση, αλλά τον έχει απαθανατίσει την ώρα που μιλάρι στο τηλέφωνο. Με ποιόν άραγε; Στο Μαξίμου χτενίζουν ήδη τις σελίδες του βιβλίου για τα νέα στοιχεία και τα μηνύματα που στέλνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

crashonline.gr/


from LN-news http://ift.tt/2kxhQy3
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου