Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Φόβοι για μαζικές αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι φεύγουν;




Το τελευταίο... ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην κυβέρνηση είναι το ακόλουθο: Άλλο Μαξίμου, άλλο ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς είναι αληθές αφού ο Α. Τσίπρας και το στενό επιτελείο του κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτά που πρεσβεύει ο στενός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ.



Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Τσίπρα. Ή υπογράφει νέο μνημόνιο και χάνει περίπου το 1/5 της Κ.Ο. ή δεν υπογράφει τίποτα και η χώρα πέφτει στα βράχια.



Το κλίμα πάντως στην Κ.Ο. του κόμματος είναι εκρηκτικό αφού όπως λένε τα στελέχη του κόμματος, άλλα είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας προεκλογικά και άλλα κάνει μετεκλογικά.



Αρκετά είναι τα στελέχη και οι υπουργοί που είναι με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.



Σχεδόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι: Κ. Λαπαβίτσας, Αλ. Μητρόπουλος, Ραχήλ Μακρή, Γ. Μιχελογιαννάκης, Δ. Κοδέλας, Χρ. Καραγιαννίδης, Μ. Κριτσωτάκης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Β. Διαμαντόπουλος, Στ. Λεουτσάκος, Ελένη Σωτηρίου, Θ. Πετράκος, Κ. Δελημήτρος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.



Μάλιστα οι περισσότεροι εκ των παραπάνω βουλευτών δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν δημόσιες δηλώσεις που εκθέτουν τις πρωθυπουργικές επιλογές, διατυπώνοντας ευθέως τις διαφωνίες τους.



Σε ιδιαιτέρως δύσκολη θέση βρίσκονται και αρκετοί υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης που προς το παρόν παίρνουν αποστάσεις από το Μαξίμου . Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι: Παν. Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Θ. Δρίτσας, Θεανώ Φωτίου, Κ. Ήσυχος και Νάντια Βαλαβάνη.



Τέλος υπάρχουν και άλλα στελέχη του κόμματος που δεν έχουν προκαλέσει ρήξη αλλά κρατούν τις τελευταίες ημέρες μια περίεργη σιωπή, λίγο πριν την καταιγίδα. Σε αυτούς προσμετρώνται ο Μανώλης Γλέζος και ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης η αντίδραση των οποίων θα προκαλέσει σεισμό στο εσωτερικό του κόμματος.



Όλα τα παραπάνω προμηνύουν σημαντικές αλλαγές στην πολιτική σκακιέρα αφού όπως σας έχουμε γράψει, την συμφωνία θα την υπογράψουν σίγουρα το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ που θα διαχωρήσουν τη θέση τους από τον Αντώνη Σαμαρά.



Όσο γι' αυτούς που θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να χαθούν... Και αρχηγό θα βρουν και... Ζωή για να προχωρήσουν.



Άλλωστε όπως λέει και σήμερα σε συνέντευξή του στην Real ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα ανεχθεί «προσωπικές στρατηγικές από κανέναν», φωτογραφίζοντας την γνωστή σε όλους μας Ζωή.







from Lougantina-news http://ift.tt/1GFAZA1

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου