Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΜΕ! Τους έπνιξαν, τους έκλεισαν τα σπίτια, τους έδωσαν μια μικρή αποζημίωση και τώρα φορολογούν το βοήθημα… ! Φόρος 40% για τα θύματα του «Norman Atlantic»!



Πνίγηκαν επί Βαρβιτσιώτη… τους αποτελειώνει ο Γιάνης!Η Ελλάδα που πνίγει και ξεζουμίζει τα παιδιά της…
Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από το μοιραίο ταξίδι του «Norman Atlantic», μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες των τελευταίων ετών. Τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου 2014 και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών, το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες που ξεπήδησαν από το γκαράζ.
Ο απολογισμός ήταν τραγικός, αφού τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τρεις εκ των οποίων Έλληνες, ενώ άλλοι 19 εξακολουθούν να αγνοούνται μέχρι σήμερα, από τους οποίους εννέα είναι συμπατριώτες μας
Τον περασμένο Απρίλιο η ΟΦΑΕ αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τις οικογένειες των επτά άτυχων μελών της, προσφέροντας σε καθεμία χρηματικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ. Οταν όμως οι συγγενείς των νεκρών και των αγνοουμένων πήγαν στην Εφορία για να δηλώσουν το βοήθημα ως όφειλαν και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, έκπληκτοι άκουσαν να τους ζητούν τα 400 από 1.000 ευρώ ως φόρο δωρεάς.



Οι χαροκαμένες οικογένειες ενημέρωσαν την ομοσπονδία για την αξίωση της Εφορίας να βάλει χαράτσι στο βοήθημα των 1.000 ευρώ. Η ΟΦΑΕ επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Οικονομικών για περαιτέρω διευκρινίσεις. Η υπάλληλος, αφού έψαξε το θέμα επί πέντε ημέρες προσπαθώντας να βρει μια λύση, απάντησε ότι όντως το ποσό υπόκειται σε φορολογία και μάλιστα της τάξεως του 40%. Και η ίδια φαίνεται ότι πνίγηκε στην παλίρροια του φορολογικού νόμου. Δηλαδή από τις 7.000 ευρώ του βοηθήματος που έλαβαν συνολικά οι οικογένειες, τα 2.800 πρέπει να πάνε στο Ελληνικό Δημόσιο. Η ΟΦΑΕ προχώρησε σε καταγγελία στέλνοντας επιστολή προς το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, το υπουργείο Οικονομικών και τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η ΟΦΑΕ ως σωματείο δεν έχει την πολυτέλεια, αλλά ούτε και την επιλογή να συναλάσσεται εν κρυπτώ και να μην εγγράφει στα βιβλία της τις δαπάνες στις οποίες προβαίνει, ώστε να μην τις πληροφορούνται οι αρμόδιες ΔΟΥ. 

Θεωρούμε όμως απαράδεκτο η καταβολή αυτών των χρηματικών βοηθημάτων να αντιμετωπίζεται και να φορολογείται ως δωρεά και ουσιαστικά να αποσπά από τα χέρια των ανθρώπων αυτών ποσά σημαντικά για την επιβίωσή τους, τη στιγμή που κατ’ ελάχιστο η Πολιτεία έπρεπε να τους είχε καταβάλει πολλαπλάσια για την αποκατάσταση όσων ζημιών έχουν υποστεί. Πρόκειται για μέγιστο δείγμα κοινωνικής αναλγησίας μιας πολιτείας, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί ικανή ούτε ενημέρωση να προσφέρει στους ανθρώπους αυτούς σχετικά με την πορεία των ερευνών και της πραγματογνωμοσύνης στο πλοίο αυτό, που κυριολεκτικά βρίσκεται σε ένα πέπλο σιωπής εδώ και αρκετούς μήνες».



from Lougantina-news http://ift.tt/1GCGlg0
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου