Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: "Συμφωνία" ανακοινώνουν οι Βρυξέλλες - Αλλά τι είδους συμφωνία;



Τη διαβεβαίωση πως Ελλάδα και θεσμοί μπαίνουν στην τελική φάση της συγγραφής της συμφωνίας εκφράζουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, στο περιθώριο της συνεδρίαση
ς του Brussels Group, σε μία εντυπωσιακή εξέλιξη καθώς είναι η πρώτη φορά που από τις Βρυξέλλες μεταδίδεται η λέξη "συμφωνία" και παραδέχονται ότι υπάρχει "σύγκλιση απόψεων" μεταξύ Ελλάδος και δανειστών.

Ειδικότερα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καθιστούν σαφές πως υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, καθώς έχει επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως «μπαίνουμε στην τελική φάση της συγγραφής της συμφωνίας».

Μάλιστα, τονίζουν πως εντός των επόμενων ωρών ενδέχεται να υπάρξει συμφωνία.

Αργότερα απόψε μετά την συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Μέρκελ-Ολάντ θα υπάρξει συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου και του Γάλλου προέδρου με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Βερολίνο για να δεσμευθεί ο Μ.Ντράγκι ότι θα απελευθερώσει την ρευστότητα και θα επιτρέψει σις ελληνικές τράπεζες να αγοράζουν κρατικά ομόλογα.

Η Ελλάδα, εξάλλου, φαίνετεια πως αποτέλεσε νωρίτερα και το - βασικό, αν και εκτός επίσημης ατζέντας - θέμα στο δείπνο ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που έλαβε χώρα στο Βερολίνο.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Brussels Group στις Βρυξέλλες, με τις δύο πλευρές να επιχειρούν να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Σημαντική ώθηση στις διαπραγματεύσεις έχουν δώσει οι αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Σίγουρα αποτελεί ρεαλιστική κίνηση, αλλά το ερώτημα είναι "τι είδους συμφωνία θα έχουμε" και κατά πόσον θα είναι δεμσυτικό του "κούρεμα" του χρέους...
πηγη


from Lougantina-news http://ift.tt/1GT3oDm
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου