Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - Έτοιμο το τελικό κείμενο των «πέντε»!

Ολοκληρώθηκε το προσχέδιο συμφωνίας από τους ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ, υπογραμμίζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην Wall Street Journal, ενώ το Μαξίμου περιμένει εναγωνίως τις αποφάσεις τους.
Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως είναι έτοιμο το κείμενο που έχουν συντάξει οι Θεσμοί και αυτό θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη στην ελληνική κυβέρνηση.

«Αξιωματούχοι από την πλευρά των ευρωπαϊκών οργάνων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκλήρωσαν το πρωί της Τρίτης το προσχέδιο μιας συμφωνίας που θα ξεκλειδώσει τη βοήθεια για την Ελλάδα, αφότου οι ηγέτες-κλειδιά από την Ευρώπη και το ΔΝΤ συναντήθηκαν στο Βερολίνο αργά τη Δευτέρα προκειμένου να ξεπεράσουν τις διαφορές, μεταξύ Ελλάδας και δανειστών» γράφει ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας, Wall Street Journal, Μάρκους Γουόκερ, επικαλούμενος τα λεγόμενα των δύο αξιωματούχων τους οποίους δεν κατονομάζει.

Στο άρθρο του στη Wall Street Journal τονίζει ότι «οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και το ΔΝΤ συμφώνησαν να πιέσουν την Ελλάδα για να προχωρήσει σε σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ σε αντάλλαγμα το ΔΝΤ έχει μαλακώσει την επιμονή του (που ήθελε) την Ευρώπη να προσφέρει ρητές δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους».

«Έχουμε σχεδόν τελειώσει», δηλώνει η πηγή, προσθέτοντας ότι ΕΕ και ΔΝΤ οριστικοποιούν αυτή τη στιγμή τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

«Ασαφές» το κείμενο της Ελλάδας – ΔΝΤ: take it or leave it

Πηγές στις Βρυξέλλες χαρακτηρίζουν ασαφές και χωρίς συγκεκριμένη επεξεργασία, το κείμενο των 47 σελίδων που έστειλε η Αθήνα.

Εν τω μεταξύ οι πληροφορίες από την πλευρά των δανειστών αναφέρουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση ζητώντας συμφωνία take it or leave it. Μάλιστα, οι εντατικές διαβουλεύσεις για τη σύνταξη κοινού κειμένου των τριών Θεσμών είχε δυναμιτιστεί χθες από το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το Ταμείο ήταν αυτό που προέβαλε αντιρρήσεις καθώς χρειαζόταν συγκεκριμένες αναφορές για την μελλοντική χρηματοδότηση της χώρας από τους Ευρωπαίους εταίρους καθώς και για την βιωσιμότητα του χρέους.
πηγη


from Lougantina-news http://ift.tt/1M3Iykl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου