Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΤΩΡΑ - ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Παράταση του υφιστάμενου προγράμματος κατά τρεις μήνες για να βγει η δύσκολη καλοκαιρινή περίοδος με την απελευθέρωση των 10,9 δισ.του ΤΧΣ
για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων και εφαρμογή πακέτου μεταρρυθμίσεων προβλέπει το σχέδιο των δανειστών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες το σχέδιο των δανειστών προβλέπει:
- Τρίμηνη παράταση και χρήση των 10,9 δις από το ΤΧΣ. Χαρακτηριστικές είναι οι πληροφορίες που μετέδιδε το πρωί της Τρίτης το ισπανικό ραδιόφωνο SER.

Αν υπάρξει συμφωνία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα 9 δισ. ευρώ για τις τρέχουσες υποχρεώσεις της Αθήνας και να ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία για τρίτο πακέτο διάσωσης μέσα στο καλοκαίρι, ανέφεραν οι πληροφορίες του SER. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το SER οι ανάγκες των τραπεζών θα συζητηθούν στο μελλοντικό πρόγραμμα γεγονός που υποδηλώνει ότι πρακτικά η Ευρωζώνη επιδιώκει να παρατείνει το σημερινό πρόγραμμα διάσωσης.

- Εφαρμογή από την Αθήνα προγράμματος μεταρρυθμίσεων που θα κινείται στη λογική 70% του προηγούμενου προγράμματος και 30% νέων προτάσεων και θα προβλέπει μεταξύ άλλων πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία θα κυμαίνονται βραχυπρόθεσμα γύρω στο 1%, ενώ μεσοπρόθεσμα θα αυξάνονται, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη σε ποια έκταση θα υπάρξουν προβλέψεις για συντάξεις και τα εργασιακά,

- Έναρξη των συζητήσεων μέσα στον Ιούνιο για ένα νέο πρόγραμμα.

Η γερμανική πλευρά φέρεται να έχει θέσει ως τελικό deadline στην ελληνική κυβέρνηση την 14η Ιουνίου -ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να έχει περάσει από το κοινοβούλιο της η συμφωνία.
ΠΗΓΗ


from Lougantina-news http://ift.tt/1RIAFEE
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου