Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΒΑΣΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!!! ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ !!! Η ΕΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ CAPITAL CONTROL – EUROGROUP: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ

Σήμερα Δραγασάκης και Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi που θα κρίνει πότε θα επιβληθούν capital controls.



Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προκηρύξει δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου ζητώντας από τον ελληνικό λαό να αποφασίσει αν τάσσεται υπέρ ή κατά του μνημονίου.
Η Ελλάδα ζήτησε άτυπη παράταση ολίγων ημερών για να διεξάγει δημοψήφισμα αλλά η πρώτη αντίδραση της ΕΕ είναι αρνητική.
Η ΕΕ φέρεται να απορρίπτει την ελληνική πρόταση για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.
«Δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση» τονίζουν κοινοτικές πηγές.
Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή 26 Ιουνίου, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει ολιγοήμερη παράταση του ελληνικού προγράμματος, ώστε το δημοψήφισμα να διεξαχθεί δίχως την επιβολή εκβιαστικών διλημμάτων.
Στις 5 Ιουλίου 2015 οι Έλληνες θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν στο πρώτο δημοψήφισμα μετά το 1974, με το ερώτημα εάν εγκρίνουν ή όχι την πρόταση των θεσμών για το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.
Αν το Eurogroup αποφασίσει να αποσύρει την πρόταση του προς την Ελλάδα, θα μπορεί το δημοψήφισμα να διεξαχθεί με το ερώτημα υπέρ ή κατά του μνημονίου και κυρίως θα ασκηθούν πιέσεις ώστε το πολιτικό συμπέρασμα να είναι ΝΑΙ στο μνημόνιο άρα ΝΑΙ στο ευρώ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο άρα ΟΧΙ στο ευρώ άρα επιστροφή στην δραχμή;
Επίσης υπάρχει ενδεχόμενο η ΕΕ να υποβάλλει νέα πρόταση προς την Ελλάδα;
Μάλλον απίθανο, καθώς θεωρούν οι Ευρωπαίοι ότι η Ελλάδα με το δημοψήφισμα εκβιάζει τους θεσμούς, εκβιάζει την Ευρώπη.
Οι ώρες είναι κρίσιμες, με το πολιτικό προσωπικό της χώρας ήδη να μιλά σε τόνους που δεν αρμόζουν στις στιγμές που ζει η Ελλάδα.
Όλα τα βλέμματα σήμερα στρέφονται στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου τα μεσάνυχτα θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την έγκριση του ερωτήματος του δημοψηφίσματος.
Εάν εισηγηθεί η κυβέρνηση το δημοψήφισμα ως εθνικό ζήτημα, τότε για να εγκριθεί θα πρέπει να ψηφίσουν την πρόταση τουλάχιστον 150+ βουλευτές.
Λίγο αργότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, εκτός από τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, θα βρεθεί και η απόφαση του Αλ. Τσίπρα για δημοψήφισμα.
Στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί το Eurogroup όπου οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών και οι κυβερνήσεις εξετάζουν… να αποσύρουν την πρόταση τους προς την Ελλάδα… ακυρώνοντας ουσιαστικά το ερώτημα του δημοψηφίσματος.
Αν το Eurogroup αποσύρει την πρόταση του προς την Ελλάδα, στο ελληνικό δημοψήφισμα δεν μπορεί να τεθεί ερώτημα αν αποδέχεστε ή όχι την συμφωνία, γιατί απλά δεν θα υπάρχει πρόταση – μνημόνιο.
Αν το Eurogroup αποσύρει την πρόταση προφανώς θα το πράξει με στρατηγική να υποχρεώσει την Ελλάδα να θέσει στο δημοψήφισμα το στρατηγικό ερώτημα ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ.
Όμως τεχνικά και πολιτικά δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να τεθεί τέτοιο ερώτημα.

Bankingnews.gr

from Lougantina-news http://ift.tt/1Jpxh0q
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου