Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ: Ποιοι τον σκότωσαν και τον άφησαν ολόγυμνο στην κουζίνα

Είκοσι μήνες μετά τη στυγερή δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου δεν έχει βρεθεί ο ένοχος.
Παρόλο που είχαν κατηγορηθεί για τη δολοφονία η οποία έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2014 στη Χώρα Μεσσηνίας ένας 25χρονος Γεωργιανός και ένας 18χρονος – τότε- Έλληνας, τα δικαστήρια, το ένα μετά το άλλο, αθώωσαν τους δύο κατηγορουμένους.

Τον περασμένο Μάιο, ο Γεωργιανός φερόμενος ως δολοφόνος,ο οποίος αρνιόταν κατηγορηματικά την εμπλοκή του, αθωώθηκε, ισχυριζόμενος ότι οι αστυνομικοί κατασκεύασαν την ομολογία του, αφού πρώτα τον τσάκισαν στο ξύλο.
Παράλληλα, ο 25χρονος Γεωργιανός κατέθεσε ότι τις ώρες που κατηγορείται πως σκότωσε μαζί με τον ανήλικο Χωραΐτη τον αρχιμανδρίτη,ο ίδιος και ένας φίλος του,Ρουμάνος,έκαναν βόλτα στην Πύλο.
Στην απολογία του, o κατηγορούμενος είπε ακόμη ότι οι αστυνομικοί δεν έγραφαν αυτά που τους έλεγε ούτε έφεραν διερμηνέα, παρόλο που το ζήτησε.Τα μόνα χαρτιά τα οποία υπέγραψε,όπως ισχυρίστηκε,ήταν για τα αποτυπώματα και το σάλιο το οποίο του πήραν για να το συγκρίνουν με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σπίτι του αρχιμανδρίτη.
Οι εργαστηριακές έρευνες και τα στοιχεία δεν έδειξαν αποτύπωμα ή γενετικό υλικό του Γεωργιανού μέσα στο σπίτι του δολοφονηθέντος.
Αθώος και ο Έλληνας
Την περασμένη Παρασκευή, το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων αθώωσε τον 19χρονο Έλληνα για τα αδικήματα της συνέργειας σε δολοφονία και της ληστείας του αρχιμανδρίτη,αν και πρωτόδικα -τον Ιούλιο- είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών.Την απόφαση άκουσαν με μεγάλη ανακούφιση ο νεαρός κατηγορούμενος, η οικογένειά του αλλά και ο δικηγόρος του, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαια την αθώωση του πελάτη του.
Έγκλημα χωρίς τιμωρία
Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος ή ποιοι είναι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του.Οι δύο άντρες αθωώθηκαν, οπότε αυτό σημαίνει ή ότι οι δολοφόνοι του ιερέα κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι ήπως κάποιος από τους δύο νεαρούς λέει ψέματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Εισαγγελία Εφετών έχει ήδη καταθέσει αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τον 25χρονο Γεωργιανό. Ωστόσο ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα γίνει δεκτή η αίτηση και για το αν ο Γεωργιανός θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Πάντως, ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Ζαχαρόπουλος φαίνεται ότι ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο του. Το θύμα είχε βρεθεί ανάσκελα και γυμνό, με ένα πουκάμισο τυλιγμένο στον λαιμό του, στην κουζίνα του σπιτιού του.
Ο αρχιμανδρίτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και το ιατροδικαστικό πόρισμα, είχε χτυπηθεί βάναυσα με σιδερογροθιές στο κεφάλι αλλά και με χερούλι κατσαρόλας.Ωστόσο ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία από το πουκάμισο που είχε δεθεί σφικτά γύρω από τον λαιμό του.
Σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα αλλά και τα πάθη του θύματος, οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για έναν κυκλοθυμικό άνθρωπο,ο οποίος δεν είχε διστάσει να πετάξει ένα βιβλίο σε ηλικιωμένη γυναίκα που μιλούσε κατά τη διάρκεια λειτουργίας στον ναό.
Παρότι είχε αρκετούς υποστηρικτές ο δολοφονημένος αρχιμανδρίτης,αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για ένα ιδιόρρυθμο άτομο και άφηναν υπονοούμενα για τον βίο του.Παρ’ όλα αυτά, η τοπική κοινωνία τηρούσε τον ένοχο νόμο της σιωπής…

medicalland.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/1P29lkI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου