Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Παναγία μου και είπαμε τον ξεφορτωθήκαμε….! Από την πίσω πόρτα..θα επιστρέψει ο Σαμαράς! Ετοιμάζει την «Πολιτική Άνοιξη- Νο 2»



Την εμφανή επιθυμία του Αντώνη Σαμαρά να συνεχίζει να δίνει ισχυρό στίγμα στο εσωτερικό της Ν.Δ., παρά την προσχηματική αποστασιοποίησή του από τις διαδικασίες διαδοχής, κατέδειξε η παρουσία του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Μαδρίτη, αλλά και οι εν γένει χειρισμοί του περιβάλλοντός του στο εσωκομματικό πεδίο.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός επέλεξε να απομονωθεί από τους υποψήφιους αρχηγούς της Ν.Δ. σε αυτή την κορυφαία συνάντηση των ηγετών της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, αποφεύγοντας τις συζητήσεις μαζί τους και συνομιλώντας κατ’ ιδίαν με τους μέχρι πρότινος ομολόγους του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο μοναδικός εκ των τεσσάρων δελφίνων με τον οποίο είχε επαφή ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς ήταν ο μόνος που προσπάθησε να τον συναντήσει.
Παράλληλα, επιχείρησε να εκμεταλλευθεί τη συμμετοχή του στο πάνελ της ανοικτής συζήτησης για τον λαϊκισμό στην Ευρώπη, προκειμένου να κάνει σχετικές παραπομπές στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και, κυρίως, να δικαιολογήσει τις προσωπικές ήττες του από τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του Ιανουαρίου και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Επιστροφή αλά Σαρκοζί με «απότομη» στροφή στα δεξιά

Κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο κινούνται οι σκέψεις του Αντ. Σαμαρά και των επιτελών του είναι η δημιουργία ενός φορέα με καθαρά δεξιά χαρακτηριστικά και με σταθερά ευρωπαϊκό προσανατολισμό, στο πρότυπο του γαλλικού συντηρητικού κόμματος του Νικολά Σαρκοζί. Μάλιστα, ο τρόπος με τον οποίο επέστρεψε ο Γάλλος πρώην πρόεδρος στο προσκήνιο συνιστά οδηγό για τον Αντώνη Σαμαρά και τους συνεργάτες του, όσον αφορά τα μελλοντικά τους πλάνα (και δη για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, που βρίσκεται πίσω από κάθε μακρόπνοο σχέδιο του σαμαρικού συστήματος). Στο πλαίσιο αυτό, στον πυρήνα της ιδεολογικοπολιτικής υπόστασης που θα επιχειρηθεί να δοθεί στο νέο κόμμα θα είναι η διαφοροποίηση από την κεντρώα ρητορική που χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειονότητα των κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. και η επιμονή στο επιχείρημα περί διάσωσης της χώρας το 2012 και δικαίωσης των φόβων Σαμαρά σχετικά με την ανάληψη των ηνίων της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα. Το έδαφος για την προοπτική σύστασης μιας νέας «Πολιτικής Ανοιξης» προετοιμάζεται σαφώς από το πλέον προσφιλές προς τον Μεσσήνιο Μέσο, που δεν είναι άλλο από το antinews.gr, καθώς και από στοχευμένες διαρροές του συστήματός του. Μέλη αυτού τον προτρέπουν να προχωρήσει, ακόμη κι αν η Ν.Δ. δεν βγει τόσο βαθιά τραυματισμένη από την παρούσα εσωκομματική διαδικασία, όπως θεωρούν (ή ευελπιστούν) κάποιοι.
Παρ’ όλα αυτά, δεν λείπουν και οι πιο ψύχραιμες φωνές, που συνιστούν στον πρώην πρωθυπουργό εγκράτεια και σύνεση, καθώς μια δεύτερη διασπαστική κίνηση (μετά το 1993) με πρωταγωνιστή τον ίδιο θα είχε ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας, δεδομένης και της πτώσης της δημοτικότητάς του στην κοινωνία, και ταυτόχρονα θα στιγμάτιζε ανεπανόρθωτα το πολιτικό προφίλ του.



from Lougantina-news http://ift.tt/1MBBWyy
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου