Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στις Βρυξέλλες,
λόγω «τρομοκρατικών απειλών», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τον δήμαρχο της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Ο δήμαρχος της βελγικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι η ρίψη πυροτεχνημάτων και άλλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου ματαιώνονται.





Χωρίς να ματαιωθεί καμία εορταστική εκδήλωση αλλά και με δρακόντεια αστυνομικά μέτρα θα υποδεχτεί η Γαλλία τον ερχομό του 2016.


Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό άμυνας, πάνω από 60.000 αστυνομικοί που ισοδυναμεί με το 80% της συνολικής αστυνομικής δύναμης, θα κάνουν πρωτοχρονιά στους δρόμους, φυλάσσοντας την δημόσια ασφάλεια.





Τα μέτρα αυτά φυσικά πάρθηκαν μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια στην «καρδιά» του Παρισιού την 13 Νοεμβρίου, όταν τζιχαντιστές είχαν σπείρει τον τρόμο, αφαιρώντας την ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.






Ο υπουργός άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, λοιπόν πως οι 60.000 αστυνομικοί που θα βρίσκονται σε υπηρεσία εκείνη την ώρα, θα έχουν πλήρη εξοπλισμό, ενώ θα υπάρχει μεγάλος αριθμός μυστικών αστυνομικών, με πολιτικά, ανάμεσα στο πλήθος.






Η μοναδική ακύρωση που αποφασίστηκε αφορά τα βεγγαλικά στην πόλη του Παρισιού.
Αντί γι'αυτό, θα μεταδοθεί ένα πεντάλεπτο βίντεο στην περιοχή της Αψίδας του Θριάμβου, με γιγαντοοθόνες στο Champs Elysee, λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα.
πηγη


from Lougantina-news http://ift.tt/1PyOarB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου