Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

«Ο Πούτιν είχε δίκιο για το παρασκηνιακό παιχνίδι της Τουρκίας»!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δίκιο όταν δήλωσε ότι η Τουρκία στηρίζει ντε φάκτο τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και τους παρέχει όπλα και εξοπλισμό που χρειάζονται προκειμένου να μάχονται στη Συρία, ανέφερε το αμερικανικό περιοδικό Defence One.



Οι Ηνωμένες Πολιτείες και Δυτικοί σύμμαχοι της αγνόησαν το παρασκηνιακό παιχνίδι του Ερντογάν, γιατί η Τουρκία παρείχε στους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ χρήση του τουρκικού εδάφους και του εναέριου χώρου προκειμένου να πραγματοποιούν επιθέσεις στη Συρία, τόνισε το περιοδικό.

Το Ισλαμικό Κράτος πωλεί μια τεράστια ποσότητα διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου σε παράνομες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν διαδρομές μέσω της Τουρκίας.

«Σε όλες, το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο από τις συγκεκριμένες πωλήσεις», σημείωσε το αμερικανικό περιοδικό επικαλούμενο την εφημερίδα Financial Times.

Επιπλέον, το Defence One συμφώνησε με μια δήλωση, την οποία έκανε νωρίτερα ο Αλεξέι Πουσκόφ, ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Δούμας, ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί το τουρκικό έδαφος ως χώρα διέλευσης προκειμένου να φέρνει ενισχύσεις και όπλα στις εμπόλεμες ζώνες στη Συρία.

rbth.com (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ)


from Lougantina-news http://ift.tt/1MTrD60
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου