Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

“ΑΚΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ” η Ρωσία “Ελπίζουμε να έκλεισαν λόγω ομίχλης και συνωστισμού”


Αν δεν συμμορφωθούν οι Τούρκοι , θα απαντήσουν άμεσα

Σύμφωνα με δήλωση που έγινε στο πρακτορείο RIA Novosti (που είναι κρατικό και εκφράζει την ρωσική κυβέρνηση), «τα ρωσικά πλοία αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διέλευσή τους από τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Βέβαια, κάποια πλοία χρειάζεται να περιμένουν για τη διέλευσή τους, ωστόσο αυτό μάλλον οφείλεται στην “κίνηση” που παρατηρείται ή σε φυσικά φαινόμενα, που καθυστερούν τη διέλευση».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι τουρκικές Αρχές κάποιες φορές κλείνουν τα Στενά λόγω της πυκνής ομίχλης ή επιτρέπουν την κίνηση των πλοίων μόνο προς μία κατεύθυνση (προς το Αιγαίο ή προς τον Εύξεινο Πόντο) εξαιτίας του «συνωστιμού» που παρατηρείται στην περιοχή.

Βέβαια εδώ δημιουργείται το ερώτημα γιατί αυτό έγινε με ρωσικά εμπορικά πλοία.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την είδηση που δημοσίευσε το επίσης κρατικό Sputnik ότι η Τουρκία δεν αφήνει τα ρωσικά πλοία να περνούν από τα Στενά, καθυστερώντας τα επί ώρες και κρατώντας τα, έτσι, εγκλωβισμένα στην είσοδο του Βοσπόρου στον Εύξεινο Πόντο.

Eίναι σαφές ότι η Ρωσία δίνει την τελευταία ευκαιρία στον Ρ.Τ.Ερντογάν να “τελειώσει” το ζήτημα εδώ και να αποδοθεί η όλη αναστάτωση στην “κίνηση” και στην “ομίχλη”, μια αναστάτωση που έχει ξεκινήσει από το Σάββατο με τις ασκήσεις “προστασίας και αποναρκοθέτησης” των Στενών που έκανε το τουρκικό Ναυτικό



from Lougantina-news http://ift.tt/1QbkrEC
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου