Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Σκοπιανοί απειλούν Αμερικανίδα αρχαιολόγο που είπε: «Τα Σκόπια δεν ήταν ποτέ Μακεδονία»


Έξαλλη με τους Σκοπιανούς που της στέλνουν απειλητικά μηνύματα και την χαρακτηρίζουν «Ελληνίδα πόρνη» μέσω Twitter είναι η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ. «Θα προτιμούσα να είμαι Ελληνίδα πόρνη παρά Σκοπιανή... Νομίζω θα ήταν πιο διασκεδαστικό» απάντησε η αρχαιολόγος, η οποία αποδίδει την εναντίον της πίθεση στο ότι υποστηρίζει πως τα Σκόπια «δεν ήταν ποτέ Μακεδονία».

«Σοβαρά τώρα; Μου στέλνουν απειλές επειδή είμαι μια “Ελληνίδα πόρνη” που κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια. Κρίμα που δεν χρησιμοποιούν την ενέργειά τους για να κάνουν κάτι πιο παραγωγικό», πρόσθεσε, σχολιάζοντας με ύφος ειρωνικό τα όσα πολλοί πολίτες των Σκοπίων της καταλογίζουν.

Αφορμή για τις αντιδράσεις των Σκοπιανών είναι οι αναρτήσεις που έχει κάνει στο ιστολόγιό της σύμφωνα με τις οποίες, κατά την αρχαιότητα, τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες αλλά το όνομα Μακεδονία δεν ήταν ποτέ καμία από αυτές.

«Ομολογουμένως οι αρχαίοι Μακεδόνες κατέκτησαν την περιοχή, όμως ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε επίσης το σύγχρονο Ιράν και το Αφγανιστάν και καμία από αυτές τις χώρες δεν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε τμήμα της Αρχαίας Μακεδονίας!»

Η Ντόροθι Κινγκ είχε επιπλέον χαρακτηρίσει «γελοίους» τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών ότι η Αμφίπολη δεν είναι ελληνική. «Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζει κανείς το αντίθετο είναι τόσο γελοίο όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική».


from Lougantina-news http://ift.tt/1Qpgr0u
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου