Σάββατο 23 Απριλίου 2016

«Φωτιά» στην Μαύρη Θάλασσα: Η Ρουμανία καλεί τον αμερικανικό στόλο – Βρυχάται η «Αρκούδα» και προειδοποιεί για τα Στενά



Δεν έχουν τελειωμό οι αντιπαραθέσεις Ρωσίας και Δύσης σε διάφορα μέτωπα του πλανήτη, καθώς η Νέα Τάξη εξακολουθεί με τα τσιράκια της να προκαλεί την «Αρκούδα».

Όπως σας είχαμε πρόσφατα ενημερώσει, η Ρουμανία, κατόπιν φυσικά εντολών από την Ουάσινγκτον, έχει προτείνει την δημιουργία Στόλου Μαύρης Θάλασσας υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, προσκαλώντας να συμμετέχουν η Γεωργία, η Ουκρανία (ως συνδεδεμένο μέλος), οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ιταλία και η Τουρκία.

Στο Κρεμλίνο γνωρίζουν το συγκεκριμένο σχέδιο και προειδοποίησαν πως τίθεται ζήτημα της Συνθήκης του Μοντρέ για το καθεστώς των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων και ότι η παρουσία ξένων χωρών, θα διακινδύνευε την ασφάλεια της περιοχής.

Μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό «Rossiya-24», ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Alexander Grushko, ανέφερε:

«Γνωρίζουμε ότι ανάμεσα στα κράτη της Μαύρης Θάλασσας, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Τουρκία είναι ναυτικές δυνάμεις και διαθέτουν στόλους στην Μαύρη Θάλασσα. Το αν θα συγκροτήσουν ομάδα ή όχι εξαρτάται από τις ένοπλες δυνάμεις. Αλλά είναι ζωτικής σημασίας η μη παραβίαση της συνθήκης του Μοντρέ. Η τελευταία αποτελεί μία πολύ σημαντική διεθνή συμφωνία που εξασφαλίζει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν προσπάθειες αλλαγής του καθεστώτος που θα επέτρεπαν την παρουσία εξωτερικών δυνάμεων στην Μαύρη Θάλασσα».

Ήδη ο στόλος του ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Αιγαίο και απ’ ότι φαίνεται θέλει να προχωρήσει προς τα πάνω. Ο Πούτιν πολλάκις έχει προειδοποιήσει πως αμερικανικά και δυτικά πλοία δεν έχουν δουλειά στην Μαύρη Θάλασσα. Στο θέμα μπλέκονται και τα Στενά, τα οποία αν η Τουρκία κλείσει, τότε την περιμένει λαίλαπα από την ρωσική στρατιωτική μηχανή.

prisonplanet


from Lougantina-news http://ift.tt/1r6mMIw
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου