Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Μια φορά κι ένα καιρό, υπήρχαν Χριστιανοί στην Ανατολή...



Η Μέση Ανατολή, μια από τις πιο σημαντικές περιοχές του κόσμου αποτελεί τη γενέτειρα τριών θρησκειών. Κάθε χώρα έχει το δικό της σύστημα πίστης, ωστόσο, ακόμη και σε πολυπολιτισμικές καταστάσεις, οι περισσότερες ομάδες, ζούν μια εσωστρεφή καταπιεστική ζωή. Κανένας δεν τρέφει συμπάθεια ακόμη και σε αποδεκτές μειονότητες ,κυρίως στους χριστιανούς, οι οποίοι αποτελούν μόνο το 4% της περιοχής σήμερα. Αντιμετωπίζουν αδιανόητες διώξεις, που αυξάνονται μέρα με τη μέρα με επιταχυνόμενο ρυθμό κατά την τελευταία δεκαετία, που θυμίζει απόηχο του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ανησυχητικό ότι το 2015 υπήρξε η "χειρότερη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία δίωξης χριστιανών" σύμφωνα με μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με στατιστικά διωγμού Χριστιανών από το 1950. Οι πρόσφατες στατιστικές,έδειξαν ότι πάνω από 7.000 χριστιανοί σκοτώθηκαν και πάνω από 2.400 εκκλησίες υπέστησαν ζημιές το 2015.

Λόγω της δίωξης, ο χριστιανικός πληθυσμός έχει μειωθεί δραματικά στη Μέση Ανατολή,και έφτασε στο 20% σε σχέση με τον περασμένο αιώνα. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ποικίλλουν (επιθέσεις σε εκκλησίες, δολοφονίες, βλασφημίες, και δήμευση περιουσιών). Οι περισσότεροι φεύγουν απο τον τόπο τους από φόβο, ακόμα κι αν δεν βιώνουν αυτές τις βαρβαρότητες. Το 1920 ,δύο εκατομμύρια χριστιανοί ζούσαν στην Τουρκία, και σήμερα,ο αριθμός αντιστοιχεί μόνο σε 200.000 περίπου. Η πιο δραματική ελλάτωση χριστιανικού πληθυσμού γίνεται στη Συρία, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου και ανέρχονται συνολικά σήμερα σε 900.000 περίπου. Οι Κόπτες άφησαν την Αίγυπτο κατά εκατοντάδες χιλιάδες μετά την επανάσταση του 1952.

Σε γενικές γραμμές, ο χριστιανικός πληθυσμός της Μέσης Ανατολής έχει μειωθεί από 14% το 1910 στο 4% σήμερα. Θρησκευτικοί ηγέτες φοβούνται ότι ο Χριστιανισμός θα μπορούσε να εξαφανιστεί στην περιοχή όπου γεννήθηκε πριν από 2.000 χρόνια.



Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/1SFzbMi
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου