Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

«ΞΥΠΝΗΣΕ» ΚΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ… ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ!!


Γράφει ο Κυναίγειρος για το Hellas-now.com

Μετά την παρέλευση «μόνο» μερικών εβδομάδων από τι στιγμή που ο Φίλης έπειτα από εισηγήσεις διαφόρων των «ινστιτούτων» έφερε τις «αλλαγές» στην εκπαίδευση, με περιορισμό (που ουσιαστικά σημαίνει κατάργηση) των Θρησκευτικών από τα σχολεία, και την «προαιρετική» προσευχή, «εδέησε»…και ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής εκκλησίας να..μιλήσει, και να διαπιστώσει, ότι οι νέες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας (το «Εθνικής» μας τελείωσε)και Θρησκευμάτων είναι «απαράδεκτες».

Θα τα πει -λέει- και στην Ιερά Σύνοδο, και που αλλού;Στον…Τσίπρα, από τον οποίο -ξαναλέει- θα ζητήσει να σταματήσουν οι «πρωτοβουλίες του Φίλη και των «συν αυτώ»..Και τι άλλο θα ζητήσει; Διάλογο με το Υπουργείο, ο οποίος διάλογος θα «πρέπει να είναι μεγάλος και μακρύς» . Τι σημαίνουν αυτά στην πράξη; Ότι η Ιερά Σύνοδος θα εκδώσει μια ανακοίνωση (αρχές Οκτωβρίου δηλαδή) που θα είναι μάλλον αιχμηρή, και στη συνέχεια τέλος.

Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι ο άθεος (κατά δήλωσή του) Τσίπρας θα σταματήσει τον Φίλη στο θέμα αυτό; Πιστεύει κανείς στα σοβαρά, ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σε ειλικρινή διάλογο με την Εκκλησία; Γιατί να το κάνει;

Η σχολική χρονιά άρχισε, και μέχρι να τελειώσει ΑΝ τελειώσει)ο όποιος «διάλογος» θα έχει τελειώσει και η σχολική χρονιά. Η ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας δυστυχώς φαίνεται ανάξια των περιστάσεων σε τόσο δύσκολες για το ¨Έθνος και το ποίμνιο της στιγμές. Από την αφαίρεση του Σταυρού από τον ίδιο τον Ιερώνυμο, για να «μην προσβάλλει» τους λαθρομετανάστες, μέχρι την «πιστή εφαρμογή» της πολιτικής ορθότητας του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος η απόσταση δεν είναι μεγάλη.

Το αντίθετο είναι πολύ μικρή. Η Ελλαδική Εκκλησία (τουλάχιστον η ηγεσία της) αρνείται πεισματικά να καταλάβει ότι η Νέα Τάξη έχει στοχοποιήσει τον Ελληνισμό, και μέρος του Ελληνισμού είναι και η Ορθοδοξία. Αρνείται να καταλάβει πως και η ίδια έχει στοχοποιηθεί. Και εδώ είναι που η απουσία Ιεραρχών όπως του μακαριστού Χριστόδουλου είναι εμφανής.

Ποιος αμφιβάλλει πως αν ζούσε ο Χριστόδουλος θα άφηνε να περάσουν τόσα πράγματα έτσι; Ποιος αμφιβάλλει πως ο Χριστόδουλος όχι μόνο θα εμψύχωνε τον λαό, αλλά και θα τον ξεσήκωνε. Ποιος αμφιβάλλει ότι δεν θα «χόρευε στο ταψί» την όποια κυβέρνηση, που θα εκχωρούσε Εθνική κυριαρχία και θα καταπατούσε τις πατροπαράδοτες αξίες του Ελληνικού Έθνους;

Ίσως να μην κατόρθωνε να σταματήσει πολλά πράγματα, αλλά το βέβαιο είναι πως θα προσπαθούσε μέχρι τέλους και κάτι θα κατάφερνε. Και το σημαντικότερο, ο λαός θα ήξερε πως στο πλάι του έχει την Εκκλησία, αρωγό και συμπαραστάτη, σύμμαχο και αλληλέγγυο, και το ηθικό του λαού θα ήταν πολύ πιο υψηλό. Γιατί όπως και να το δούμε, τα συσσίτια της Εκκλησίας (που και πολλά είναι και χρήσιμα) δεν αρκούν.

Η Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, μίλαγε διαχρονικά και Πίστη και Πατρίδα, και από ότι φαίνεται η «Πατρίδα» μπήκε σε δεύτερη και τρίτη «μοίρα». Ας ελπίσουμε ο Θεός να «φωτίσει» έστω και τώρα την Ιεραρχία και να πάρει τις σωστές αποφάσεις, που δεν θα περιορίζονται σε ένα «δυναμικό» ανακοινωθέν, και σε διάλογο κωφών με άθεους. Ας τολμήσουν επιτέλους. Ιστορία θα γράψουν, και μάλιστα λαμπρή.

Ο χρόνος τελειώνει…



from Lougantina-news http://ift.tt/2cGmdjV
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου