Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: Ο Τούρκος καπετάνιος ήταν…


Όλο και πιο ύποπτη γίνεται η υπόθεση του τουρκικού πλοίου ACT που χθες αναστάτωσε το Αιγαίο, όταν ο καπετάνιος του, αρνήθηκε να σταματήσει τον πλου του για να γίνει νηοψία από το Ελληνικό Λιμενικό, που είχε πληροφορία από τη DEA, για μεταφορά ναρκωτικών.
Όπως αποκαλύπτεται από τον τούρκικο τύπο και
συγκεκριμένα τη Cumhuriyet, αλλά και το militaire.gr, ο καπετάνιος ήταν μεταξύ των επιβαινόντων στο πλοίο Mavi Marmara,το οποίο είχε προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, με αποτέλεσμα να επέμβουν Ισραηλινοί κομάντος και να υπάρξουν νεκροί Τούρκοι. Πριν μερικές μέρες έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ θα πληρώσει στις οικογένειες των θυμάτων 20 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Ο Χαλού Σαμί Καλκαβάν που είναι καπετάνιος του ACT, ήταν στη λίστα επιβατών του Mavi Marmara, στο οποίο καπετάνιος ήταν ο αδελφός του! Προφανώς δεν είναι …τυχαίοι ναυτικοί!

Ο καπετάνιος του «ACT», υπήρξε ύποπτος και σε προηγούμενα περιστατικά με πλοία της εταιρείας, αναφέρει και η Cumhuriyet, υπογραμμίζοντας το συμβάν στη Γάζα. Ενώ όπως σημειώνει η ίδια εφημερίδα το ACT ανήκει σε συγγενή στελέχους του κόμματος Ερντογάν του AKP. Ιδιοκτήτης είναι ο Γιουσούφ Ντουντάρ.

Φορτίο με σφαίρες

Επίσης, το 2013, σε έρευνα στο πλοίο «Zeynep Dundar» της ίδιας εταιρείας στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας είχαν εντοπιστεί 3.400 σφαίρες. Το πλοίο πήγαινε από την Ουκρανία στην Υεμένη και είχε δηλώσει ως φορτίο εργαλεία κουζίνας.

Το «Baris» με τους 595 πρόσφυγες

Η εταιρεία όμως έχει εμπλακεί και σε υπόθεση διακίνησης ανθρώπων. Το 2014 το φορτηγό πλοίο Baris, που ανήκει στην ίδια εταιρεία, έπαθε βλάβη ανοιχτά της Κρήτης και έπλεε ακυβέρνητο. Τελικά ρυμουλκήθηκε στην Ιεράπτρα και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 595 Σύρους πρόσφυγες.

Για την υπόθεση αυτή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε σε κάθε έναν από τους πέντε κατηγορούμενους ποινή κάθειρξης 595 χρόνων.

Από χθες η Τουρκία επιχειρεί να παρουσιάσει το γεγονός του ACT ως …θερμό επεισόδιο. Κάτι που δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως ανέκδοτο βεβαίως. Το μόνο που δεν μας έχουν πει από την Άγκυρα είναι τι τελικά μετέφερε το πλοίο.



from Lougantina-news http://ift.tt/2uqeHAQ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου