Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα σενάριο το οποίο μάλλον θα κάνει τον Ερντογάν να μην κοιμάται τις νύχτες…


Τέλος στην πώληση όπλων στη Τουρκία πρότεινε Αμερικανός γερουσιαστής ενώ λέει «Ναι» σε περισσότερα χρήματα για τη στρατιωτική παιδεία και εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ένα σενάριο το οποίο μάλλον θα κάνει τον Ερντογάν να μην κοιμάται τις νύχτες…

Το ποσό των 425.000 δολαρίων πρότεινε Αμερικανός γερουσιαστής να δώσουν οι Αμερικανοί για τη στρατιωτική παιδεία και εκπαίδευση στην Ελλάδα, χρήματα τα οποία είναι 275.000 περισσότερα από αυτά που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει. Παράλληλα έχει ζητήσει μια πολύ σημαντική τροπολογία που αφορά απαγόρευση πώλησης όπλων στην Τουρκία. Τα αιτήματα του γερουσιαστή( πρόκεται για δύο τροπολογίες) τελικά έγιναν δεκτά σε πρώτη φάση. Ο γερουσιαστής επικρίνει την κυβέρνηση Τραμπ ιδαίτερα σε ότι αφορά τις προτάσεις για την εξωτερική πολιτική.

“ Η Ελλάδα είναι ένα κράτος το οποίο πρωτοστατεί σε ότι αφορά την μάχη κατά της τρομοκρατίας και το γεγονός ότι έγιναν περικοπές στο πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια περιόρισε την ικανότητα μας να εκπαιδεύσουμε τους αξιωματικούς της χώρα – συμμάχου μας” αναφέρεται σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 στη σελίδα του γερουσιαστή Chris Van Hollen.

Ο Chris Van Hollen στο κείμενο αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διπλωματία και η ανάπτυξη είναι τα σημεία κλειδιά σε ότι αφορά την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ καθώς παίζουν καθοριστικό ρόλο σε ότι αφορά την προστασία του έθνους από διάφορες απειλές.

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Chris Van Hollen, μέλος της “επιτροπής πιστώσεων της Γερουσίας” (Senate Appropriations Committee), ψήφισε υπέρ της υποστήριξης του νομοσχέδιου για τις πιστώσεις του Δημοσίου, Εξωτερικών Επιχειρήσεων και Σχετικών Προγραμμάτων του Δημοσιονομικού Έτους (FY) του 2018. Ενόψει της προτεινόμενης περικοπής κατά 32% στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) του Προέδρου Tραμπ, το νομοσχέδιο αυτό «παράγει» βασικές επενδύσεις στην αμερικανική διπλωματία, την ανάπτυξη και την εθνική ασφάλεια.

“Η διπλωματία και η ανάπτυξη αποτελούν κρίσιμους πυλώνες της εθνικής μας ασφάλειας – διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο για να είμαστε ασφαλείς από τις πολλές απειλές που αντιμετωπίζουμε και να προωθήσουμε τις βασικές αξίες της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας, των ευκαιριών και της ισότητας. Αυτή η νομοθεσία δεσμεύει την αμερικανική ηγεσία και τη δράση της στο εξωτερικό – και είναι μια ισχυρή επίκριση στις προσπάθειες του Προέδρου Trump να υπονομεύσει τις συμμαχίες, τις υποχρεώσεις και τις αρχές της Αμερικής “, δήλωσε ο γερουσιαστής Van Hollen.

«Οι περικοπές που πρότεινε η κυβέρνηση Τραμπ- και η κοσμοθεωρία που αντιπροσωπεύουν – παραχωρούν την αμερικανική επιρροή και δύναμη και τελικά μας αφήνουν πιο ευάλωτους σε ότι αφορά την ασφάλεια. Θα συνεχίσω να τους αγωνίζομαι κόντρα σε αυτές με κάθε ευκαιρία. » είπε ο γερουσιαστής.

Σημειώνεται ότι ο γερουσιαστής Van Hollen πρότεινε δύο τροπολογίες, οι οποίες εγκρίθηκαν και οι δύο από την επιτροπή (Senate Appropriations Committee). Η πρώτη τροπολογία στην ουσία εμποδίζει τον Πρόεδρο Τραμπ να καταργήσει το Γραφείο Πληθυσμού, Προσφύγων και Μετανάστευσης μεταξύ άλλων. Η δεύτερη τροπολογία όμως αφορά περισσότερο τη χώρα μας γιατί στην ουσία θα απαγόρευε τους Αμερικανούς φορολογούμενους να διευκολύνουν ή να υποστηρίζουν την πώληση όπλων στην Τουρκία.

Η απαγόρευση αυτή θα μπορούσε να παραμείνει έως ότου η Τουρκία σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία αναφέρει το ίδιο κείμενο το οποίο δημοσιέεται στη σελίδα του γερουσιαστή.Ο γερουσιαστής Leahy είναι επίσης υποστηριχτής αυτής της τροπολογίας και τελικά η Επιτροπή πέρασε αυτή την τροπολογία γράφει το
onalert


from Lougantina-news http://ift.tt/2yhWl7h
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου