Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ – Το άλλο πρόσωπο του δράματος


Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει στα Σκόπια ο έτερος των αδελφών Μπόμπολα καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι στελέχη της εταιρείας ΑΚΤΩΡ διοχέτευαν σε τρίτους, δηλαδή σε πολιτικούς, εκατομμύρια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν από χρόνια ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους ήταν αυτός του Γιώργου Μπόμπολα, καθώς από τη μία είχε την τεράστια κατασκευαστική εταιρία ΑΚΤΩΡ και από την άλλη τον Πήγασο που εξέδιδε τιε εφημερίδες Έθνος, Ημερησία, ενώ είχε και το πρακτορείο διανομής Τύπου Ευρώπη, το 50% του τεράστιου τυπογραφείου Ίριδα και περίπου το 1/3 του MEGA.

Στη συνέχεια τα ηνία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου τα ανέλαβαν οι δύο γιοί. Ο Φώτης Μπόμπολας ότι είχε σχέση με τον Τύπου και ο Λεωνίδας στον κατασκευαστικό τομέα. Πάντοτε όμως λεγόταν ότι το ένα χέρι ένιβε το άλλο, καθώς ο Τύπος προωθούσε ή πίεζε ή διαφήμιζε δουλειές και το κατασκευαστικό κομμάτι του ομίλου της έπαιρνε . όταν μάλιστα στο παρελθόν έκαναν λόγο για «νταβατζήδες», όλα τα δάχτυλα προς εκεί έδειχναν.

Σήμερα βέβαια που ο Πήγασος, κατακρημνίστηκε και το εκδοτικό κομμάτι του ομίλου έχει αφήσει ένα φέσι 500 εκατομμυρίων, ο Λεωνίδας Μπόμπολας ισχυρίζεται πως πάσα κατεύθυνση όπως αναφέρουν πληροφορίες ότι ( εγώ δεν ξέρω τίποτα. Άλλο ο αδερφός μου άλλο εγώ).

Τα επιλήψιμα όμως στοιχεία προς τον όμιλο δεν σταματούν στο εκδοτικό κομμάτι που διαχειριζόταν ο Φώτης Μπόμπολας. Και το άλλο κομμάτι που διαχειρίζεται ο Λεωνίδας φαίνεται ‘ότι έχει πολλά ζητήματα να κρύψει κάτω από το χαλί. Στον αφρό της δημοσιότητας έρχεται τώρα απάτη 50 εκατ. ευρώ στα Σκόπια που διερευνάται από την Εισαγγελία κατά της διαφθοράς, η οποία έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια μετά από σοβαρές καταγγελίες του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια, Ζόραν Ζάεβ, οι οποίες οδήγησαν στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης (OLAF) καθώς στρέφεται, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε βάρος των συμφερόντων της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την OLAF, το ύψος των αποδοχών που εμφανιζόταν να λαμβάνουν διάφορα πρόσωπα την περίοδο 2012-2013 (έκαναν αναλήψεις πάνω από 15.000 ημερησίως) αποτελεί ένδειξη ότι είτε τα χρήματα αυτά δεν προορίζονταν για τα συγκεκριμένα στελέχη είτε διοχετεύονταν σε τρίτους, είτε είχαν ως πραγματικό σκοπό την διόγκωση του τιμήματος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες το έργο που είχε αναλάβει η ΑΚΤΩΡ ΑDT. ύψους 270.000.000 ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου, η προσφορά της ήταν υψηλότερη κατά 40.000.000 ευρώ αλλά κέρδισε το έργο.

Χαρακτηριστικά οι καταγγελίες κάνουν λόγο για συγκεκριμένα στελέχη της εταιρίας ότι έπαιρναν μισθούς μαμούθ της τάξεως των 110.000 ευρώ, δηλαδή ποσό εξωπραγματικό για οποιαδήποτε χώρα και ειδικά για τα Σκόπια. Λέγετε μάλιστα, ότι Έλληνες πολίτες εισέπρατταν μέσω υποκαταστήματος της StopanskaBanka(θυγατρική της Εθνικής) , σε μετρητά μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία στη συνέχεια τα έδιναν σε συγκεκριμένη κυρία της εταιρείας.

Η εταιρεία βέβαια στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει αβάσιμα και αδικαιολόγητα τα σχετικά δημοσιεύματα του Σκοπιανού και διεθνώς Τύπου, ωστόσο η ποινική δίωξη δεν έχει σταματήσει αντίθετα πονοκεφαλιάζει τα στελέχη του ομίλου Μπόμπολα.

crashonline.gr/


from Lougantina-news http://ift.tt/2wschSg
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου