Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Φθινόπωρο πολέμου εξήγγειλε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών


Φθινόπωρο με στρατιωτικές επιχειρήσεις εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Süleyman Soylu, σε δημόσια εμφάνιση του στην Τραπεζούντα επί τη ευκαιρία της γιορτής του Κουρμπάν Μπαιράμ.

Ειδικά οι μήνες Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος, προβλέπονται καυτοί, σύμφωνα με τον υπουργό και στην περίοδο αυτή θα ενταθούν οι επιχειρήσεις καταδίωξης των τρομοκρατών.



Συνολικά το Φθινόπωρο, σύμφωνα με τον Süleyman Soylu, θα είναι πολύ έντονο και θα περάσει πλήρες από στρατιωτικές επεμβάσεις σε διάφορα μέρη όπου δρουν ομάδες τρομοκρατών. Για τις επιχειρήσεις αυτές, όπως ανέφερε, θα χρησιμοποιηθούν μη επανδρωμένα αναγνωριστικά ιπτάμενα ΙΗΑ, τα οποία θα εντοπίζουν τους στόχους στους οποίους θα επιχειρούν οι Ειδικές Δυνάμεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και τις ΗΠΑ για την στάση τους να βοηθούν τους τρομοκράτες προμηθεύοντας τους αμερικανικά οπλικά συστήματα, ενώ κατήγγελλε ότι το ΡΚΚ είναι ο μεγαλύτερος διακινητής ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή.

Στην ίδια εορταστική εκδήλωση του Μπαιράμ, παραβρέθηκε και ο νέος αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής, στρατηγός Arif Çetin, παρουσία και πολλών τοπικών βουλευτών. Ο Arif Çetin βρέθηκε εκεί, (στην Τραπεζούντα) και για ένα άλλο λόγο. Προσωπικά διευθύνει τμήματα Ειδικών Δυνάμεων που για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στην περιοχή της Ματσούκας του Πόντου, σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ.



Εντωμεταξυ έκτακτα μετρά έχουν αρχίσει και λαμβάνονται από την πρώτη Σεπτεμβρίου σε περιοχές που συνορεύουν με το βόρειο Ιράκ και για πολλούς συνδυάζονται με την αναμονή του δημοψηφίσματος στις 25 Σεπτεμβρίου για την ανεξαρτησία του κουρδικού τομέα του βορείου Ιράκ υπό την ηγεσία του Μεσούντ Μπαρζανί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε 16 περιοχές κηρύχτηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 15 συνεχείς μέρες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας του Şırnak, για την διασφάλιση της ηρεμίας και της δημοσίας τάξης κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις περιοχές : Silopi, Kelhain Tepe, Girigüva Tepe, Şikettemuri Tepe, Bestebelega Deresi, Kerede Tepe, Kürsi Tepe, Rutkekurat Tepe, Üçkardeşler Tepe ve Görümlü, Düzalan, Dedeler, Uyanık, Bestebelega Mezrası, Doruklu, Kösreli, Derebaşı, ενώ λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γύρω από το στρατόπεδο Koyunören.

Παραλληλα έχει ιδρυθεί συντονιστικό όργανο που θα εποπτεύει στην άσκηση και εφαρμογή των διατάξεων της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Ίδωμεν!

nikosxeiladakis


from Lougantina-news http://ift.tt/2wiKSBW
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου