Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«Ελληνικό χαστούκι» στην Τουρκία με την άρνηση αναγνώρισης της, ως ασφαλή «τρίτη χώρα»



Σύγχυση στην ΕΕ και στην Άκυρα , από την στάση της ελληνικής κυβερνήσεως προς την Τουρκία , με την διαφαινόμενη μη αναγνώριση της Τουρκίας ως «ασφαλούς τρίτης χώρας», σύμφωνα με νομοσχέδιο που είναι σε αναμονή, αναφέρουν ευρωπαϊκάΜΜΕ.

Η Ελλάδα από την συμφωνία Τουρκίας –ΕΕ είναι υποχρεωμένη να συντάξει νομοσχέδιο το οποίο θα αναγνωρίζει την Τουρκία ως «ασφαλή» τρίτη χώρα, αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Από την άλλη πλευρά όμως λέμε εμείς , η Τουρκία ενώ είναι υποχρεωμένη να κλείσει όλες τις προσφυγικές ροές προς το Αιγαίο, αυτή δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα .

Οι Τούρκοι σύμφωνα με την παράδοση τους δεν είναι θιασώτες της νομιμότητας και των συμφωνιών και πράττουν πάντοτε σύμφωνα με τα άνομα συμφέροντα τους.

Στην προκειμένη περίπτωση θέλουν να «γεμίσουν» την χώρα μας με εκατομμύρια μουσουλμάνους μετανάστες για τους δικούς τους σκοπούς . Οι κύριοι σκοποί τους είναι ο πολιτικός έλεγχος της Ελλάδος μέσω των μουσουλμάνων όπως συμβαίνει με την Βουλγαρία, και κάποια στιγμή στο μέλλον να μας καταλάβουν και στρατιωτικά, αναβιώνοντας την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Το νομοσχέδιο που αφορά την πρόσφατη συμφωνία θα διευκόλυνε την επιστροφή των αιτούντων ασύλου από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Τόσο όμως πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι αυτή η «νέα συμφωνία» αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από τις 4 Απριλίου 2016.

Στην πραγματικότητα, όμως πρόκειται για μια διμερής συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με κλειδί την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας εμπεριέχει την δέσμευση για συλλογική αναγνώριση της Τουρκίας από την ΕΕ ως «ασφαλή χώρα», τονίζει το δημοσίευμα.

«Ωστόσο, αυτό όμως δεν αποκλείει νομίμως το δικαίωμα της Ελλάδας να κινείται σύμφωνα με το εθνικό της συμφέρον», δηλώνει η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Natasa Bertaud.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το νομοσχέδιο στην πραγματικότητα δεν θα προβλέπει την apriori αναγνώριση της Τουρκίας ως «ασφαλούς τρίτης χώρας».

«Αν αυτό ήταν απαραίτητο, τότε θα έπρεπε να το νομοθετήσουμε. Δεν είναι απαραίτητο και δεν υπάρχει καμία τέτοια ρήτρα στο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς ψήφιση», δήλωσε η ίδια .

«Για κάθε πρόσφυγα, υπάρχουν διαφορετικές ομάδες κριτηρίων με τα οποία θα διακρίνουμε ποια χώρα είναι ασφαλής. Αυτό ισχύει για κάθε χώρα, όχι μόνο για την Τουρκία », δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαίωσαν ότι εφόσον το πλαίσιο που τέθηκε στην συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας έγινε δεκτό , μπορεί πράγματι να υπάρχει ανάγκη για την Ελλάδα να κηρύξει την Τουρκία ως «ασφαλή τρίτη χώρα».

Σύμφωνα με τις ελληνικές κυβερνητικές πηγές, το νομοσχέδιο θα έρθει στην βουλή εντός της εβδομάδας για να εναρμονιστεί ουσιαστικά η εθνική νομοθεσία με την αναθεωρημένη Ευρωπαϊκή Οδηγία 2013/32, η οποία καθορίζει τα κριτήρια μιας χώρας που ονομάζεται «ασφαλής τρίτη χώρα».



Το νομοσχέδιο αναμένεται επίσης να απλοποιήσει και να επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, έτσι ώστε η όλη διαδικασία να μην υπερβαίνει τις 14 ημέρες συνολικά, από την ημέρα της υποβολής της αίτησης.

Επίσης αυτό θα επιτρέπει όλες τις αιτήσεις που θα υποβάλλονται σε επεξεργασία, να εξετάζονται μέσα σε μια εβδομάδα, επιτρέποντας την δεύτερη εβδομάδα την εξέταση της προσφυγής.

Το δεύτερο βήμα στην διαδικασία είναι η αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Ασύλου που θα λειτουργεί πλέον σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς αναμένεται να ανοίξουν νέα γραφεία σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Ρόδο.

Τέλος, το νομοσχέδιο αυτό θα ιδρύσει διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης, προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.

Η «τσακισμένη» από την οικονομική κρίση ελληνική κοινωνία είναι αναγκασμένη από την ΕΕ να δεχθεί τους δυστυχισμένους χιλιάδες προς το παρόν πρόσφυγες/μετανάστες και να τους εντάξει στην ελληνική κοινωνία.

Η ενσωμάτωση αυτή δυστυχώς θα φέρει πολλά και ποικίλα προβλήματα και συγκρούσεις εντός της χώρας.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων έδιωξε το «ανθό» της ελληνικής νεολαίας μας στις «φάμπρικες» της Γερμανίας, ενώ στην Ελλάδα έρχονται να κατοικήσουν αλλοεθνείς μουσουλμάνοι.

Εάν αυτό δεν είναι το σχέδιο « Ιμπραήμ» τότε ποιο είναι ;



ΠΗΓΗ


from Lougantina-news http://ift.tt/1RzGKBB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου