Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Το μωρό που γέννησε η Μαρία Κάλλας - Μια απίστευτη και τραγική ιστορία [εικόνες]


Μια από τις πλέον συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ζωή της Μαρία Κάλλας, ανάμεσα στις εκατοντάδες βιογραφίες που έχουν δημοσιευτεί για την διάσημη αοιδό, αυτή που προκάλεσε την μεγαλύτερη αίσθηση ήταν η βιογραφία της από τον Νίκολας Κέητζ.

Στο βιβλίο του Greek Fire: The Story of Maria Callas and Aristotle Onassis (2000), ο αμερικανός δημοσιογράφος Νίκολας Κέητζ ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι στις 30 Μαρτίου 1960, η Κάλλας έφερε στον κόσμο ένα «κρυφό γιό», τον Omero Lengrini. Σύμφωνα με τον Κέητζ, το «Lengrini» είναι το ψευδώνυμο κάτω από το οποίο η Κάλλας έγραψε το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ το όνομα «Ομηρος» προέρχεται από έναν θείο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Το παιδί, γράφει ο Κέητζ, συνέλαβε η Κάλλας τον Αύγουστο του 1959, στις αρχές της σχέσης της με τον Ωνάση.

Το παιδί γεννήθηκε με καισαρική τομή, στον όγδοο μήνα, αλλά είχε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και πέθανε λίγες ώρες αργότερα. Στο ίντερνετ κυκλοφορούν το πιστοποιητικό γέννησής του αλλά και το πιστοποιητικό θανάτου του, καθώς και μια και μοναδική φωτογραφία. Ο Κέητζ αναφέρει ότι η Κάλλας είχε πάντα αυτή τη φωτογραφία πάνω της, καθώς και κορνιζαρισμένη, στο σπίτι της.

Ο Κέητζ δίνει μάλιστα και λεπτομέρειες. Γράφει ότι όπως έλεγε ο Μενενγκίνι, ο πρώην σύζυγος της Μαρία Κάλλας, η αοιδός είχε πρόωρη εμμηνόπαυση, στο 1957 αλλά επειδή ήθελε οπωσδήποτε να κάνει παιδιά, έλαβε ειδική αγωγή με ορμόνες προκειμένου να συλλάβει.
Πολλοί αμφισβητούν την θεωρία του Κέητζ, λέγοντας ότι ουδέποτε η Μαρία Κάλλας εμφανίστηκε στο κοινό εκείνη την εποχή με ενδείξεις εγκυμοσύνης.

Το πάθος για τον Ωνάση
Η Κάλλας έζησε μια ιστορία πάθους με τον ζάπλουτο Ελληνα εφοπλιστή, η οποία κράτησε ως το τέλος της ζωής της, ακόμη και μετά τον χωρισμό τους.
Ολα άρχισαν ένα βράδυ του 1958, όταν η Μαρία Κάλλας, στο αποκορύφωμα της καριέρας της, τραγουδάει για πρώτη φορά στην Οπερα του Παρισιού. Το γεγονός μεταδίδεται απευθείας από την ORTF, το μοναδικό κανάλι της εποχής. Ολοι οι διάσημοι είναι παρόντες: Ο Κοκτώ, ο Τσάρλι Τσάπλιν, η Μαρτίν Καρόλ, η Μπριζίτ Μπαρντό και ο ...Αριστοτέλης Ωνάσης.

Εκείνο το βράδυ, ο Ελληνας κροίσος άκουσε και είδε στη σκηνή για πρώτη φορά την Κάλλας. Τρεις μήνες αργότερα, σε έναν χορό που διοργάνωσε η φίλη της κόμησα de Castelbarcola, στη Βενετία, η Μαρία Κάλλας γνώρισε από κοντά τον Ωνάση, με τον οποίο πέρασε όλο το βράδυ. Εκείνος έμεινε γοητευμένος και την κάλεσε να κάνουν μια κρουαζιέρα στο γιότ του, το καλοκαίρι.
Η Μαρία Κάλλας ήταν ήδη επί 12 χρόνια παντρεμένη με τον Giovanni Battista Meneghini, ο οποίος ήταν επίσης ο ατζέντης της. Αλλά ο Ελληνας κροίσος την έχει βάλει στο μάτι και θέλει να την κατακτήσει. Σε όλη τη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιοδείας της Κάλλας, ο Ωνάσης στρώνει το δρόμο με κόκκινα τριαντάφυλλα, που της στέλνει κατά εκατοντάδες.


Ο Ωνάσης συναντήθηκε με τον Μενενγκίνι στο Λονδίνο και ξανακάνει την πρόταση για μια κρουαζιέρα με το γιότ. Η Κάλλας δέχεται τελικά.
Ετσι, τον Ιούλιο, το ζευγάρι ανεβαίνει στο γιότ «Χριστίνα», μαζί με τον Τσόρτσιλ,την Λιζ Τέηλορ και άλλους επώνυμους. Κάλλας και Ωνάσης έρχονται πιο κοντά. Εκείνη είναι 33 ετών και εκείνος 53. Είναι και οι δύο παντρεμένοι, Ελληνες και αυτοδημιούργητοι. Στο τέλος της κρουαζιέρας, στην Κωνσταντινούπολη, γίνονται εραστές. Ετσι αρχίζει μια μεγάλη και τραγική ιστορία αγάπης.

Τον Οκτώβριο του 1959 η Κάλλας χωρίζει τον Μενενγκίνι. Και είναι τον Μάρτιο του 1960 που σύμφωνα με τον βιογράφο της Νίκολας Κέητζ γεννάει ένα αγόρι, το οποίο πέθανε την ίδια ημέρα. Ο Omerio Langrini, είναι το παιδί που γέννησε με τον Ωνάση.


Αλλά το 1963 η Τζάκι Κένεντι μπαίνει στη ζωή του Ωνάση. Οι βιογράφοι λένε ότι όταν η Τζάκι ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα, το 1963, η αδελφή της ήταν ερωμένη του Ωνάση, όχι εκείνη. Φεύγουν με τον Ελληνα κροίσο για κρουαζιέρα και η Κάλλας ανακαλύπτει στις εφημερίδες τρυφερές φωτογραφίες της Τζάκι με τον Ωνάση. Πέντε χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 1968 ο Ωνάσης παντρεύεται την Τζάκι Κένεντι και η Κάλλας, η οποία ονειρευόταν να τον παντρευτεί, νιώθει προδομένη και καταρρέει.


Σύμφωνα με την ιδιαιτέρα του Ωνάση αλλά και τον Νίκολας Κέητζ, Κάλλας και Ωνάσης συνεχίζουν να βλέπονται ως το τέλος, στο σπίτι της ντίβας στο 36 avenue Georges-Mandel στο Παρίσι. Οταν ο Ωνάσης εισήχθη στο Αμερικανικό νοσοκομείο του Νεγί, στο Παρίσι, για την πνευμονία που υπήρξε μοιραία για εκείνον, η Μαρία ερχόταν συχνά να τον δει, μόνη της. Ο Ωνάσης πέθανε το 1975 και η Μαρία Κάλλας το 1977, σε ηλικία 53 ετών.

iefimerida.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/2iyRwOB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου