Οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν έχουν τα μέσα να συντηρήσουν περισσότερα από ένα παιδί και πολλοί διαλέγουν να μην κάνουν κανένα.
Μετάφραση Μ.Σ.
Ο γιατρός γονιμότητας Μηνάς Μαστρογιάννης δήλωσε στους Τάϊμς ότι ορισμένες γυναίκες αποφάσισαν να μη συλλάβουν και γονείς ενός παιδιού του ζητούν να καταστρέψει τα ακόλουθα έμβρυα.
Είπε: Μετά οκτώ χρόνια οικονομικής στασιμότητας, οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα όνειρά τους.
Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που υποφέρει από υπογεννητικότητα. Στην πραγματικότητα η τάση εξαπλώνεται στη περισσότερη Ευρώπη, με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία να αναφέρουν επίσης επικίνδυνα χαμηλή γεννητικότητα.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Η ανεργία εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα. Τα ποσοστά είναι λίγο χαμηλότερα από το 2016, όταν ήταν23,9 %, αλλά ακόμη πολύ υψηλά, με 23,5%.
Η ανεργία έπληξε περισσότερο τις γυναίκες, με ποσοστά 27%, έναντι 20% των ανδρών.
(Σημ.μτφρ: Πρόκειται εξόφθαλμα για τα ποσοστά Γεωργίου, Μέρκελ, Τσίπρα)
Φορολογικές μειώσεις και επιδόματα σε πολυμελείς οικογένειες μειώθηκαν και η Ελλάδα βρίσκεται με τον χαμηλότερο στην Ε Ε προϋπολογισμό επιδομάτων για την οικογένεια και το παιδί.
Εργαζόμενες γυναίκες.
Στο κορύφωμα της κρίσης γυναίκες ανέβαλαν την μητρότητα χάριν της απασχόλησης. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, ο βαθμός γονιμότητας έπεφτε, κάνοντας δυσκολότερη τη σύλληψη. Επίσης η ισότητα των φύλων ατόνησε και πολλές γυναίκες σε ηλικία μητρότητας συναντούσαν άρνηση πρόσληψης, ή υφίσταντο αναγκαστική αλλαγή του συμβολαίου τους σε προσωρινής απασχόλησης με την έναρξη της εγκυμοσύνης.
Ποιες οι επιπτώσεις της υπογεννητικότητας;
΄Ενας από τους σημαντικότερα πληττόμενους τομείς είναι οι συντάξεις και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Eurostat, τόσο χαμηλή γεννητικότητα -κάτω του 2,1%- μπορεί να προκαλέσει δημογραφική καταστροφή.
Αυτό θα δώσει τη χαριστική βολή στις συντάξεις, καθώς λιγότεροι νέοι θα εργάζονται.
Μειωμένες συντάξεις για τους πρεσβύτες, που συνήθως φροντίζουν για τα παιδιά της οικογένειας, σημαίνει ότι οι γονείς θα έχουν να αντιμετωπίσουν και το οικονομικό πρόβλημα φροντίδας των παιδιών τους.
΄Ολες αυτές οι συνθήκες συνιστούν ένα συνθλιπτικό περιβάλλον για την απόκτηση παιδιών, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο πτώσεως της γεννητικότητας.
freepen.gr
from Lougantina-news http://ift.tt/2owcVe9
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου