Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ψάρεμα με την βοήθεια δελφινιών video




Στη Laguna, μια παράκτια πόλη της Βραζιλία, μια εξαιρετική συνεργασία έχει αναπτυχθεί μεταξύ των τοπικών αλιέων και των δελφινιών.

Οι αλιείς θα έπιαναν ελάχιστα ψάρια, αν δεν είχαν τη βοήθεια των δελφινιών.



Τα δελφίνια με την μεγάλη τους ταχύτητα συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες ψαριών από μπαρμπούνια, κέφαλους και άλλα είδη και τα κατευθύνουν προς τους αλιείς που περιμένουν.







Κάθε πρωί ακριβώς τη σωστή στιγμή που τα ψάρια έχουν συγκεντρωθεί, τα δελφίνια ξεκινούν μια σειρά χαρακτηριστικών καταδύσεων, που οι ψαράδες ερμηνεύουν ως σήμα για να ρίξουν τα δίχτυα τους.



Η συνεργασία είναι απολύτως επιτυχημένη αφού φαίνεται ότι τα ψάρια από την σύγχυση τους πιάνονται πιο εύκολα στα δίχτυα.

Τα δελφίνια δεν έχουν εκπαιδευτεί για να εκτελέσουν αυτήν την εργασία, αλλά φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η συνεργασία με τους ανθρώπους ευνοεί και τα ίδια να πιάνουν πιο εύκολα τα ψάρια.



Οι ψαράδες πάντως στην περιοχή υποστηρίζουν ότι η συνεργασία τους με τα δελφίνια καταγράφεται ακόμα από το 1847 και έχει περάσει από γενιά σε γενιά αυτή η συνήθεια τόσο των ανθρώπων όσο και των δελφινιών.







http://ift.tt/Z1T1tx



from Lougantina-news http://ift.tt/1DCuUl3

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου