Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ-Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

29 δις στήριξη από την ΕΚΤ, ρύθμιση χρέους δηλαδή κούρεμα και μάλιστα χοντρό, έξω το ΔΝΤ και όχι όρους υπέβαλε ο πρωθυπουργός στους δανειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ το Μαξίμου έχει στήσει ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η κατάσταση εκτραχυνθεί. Το μεγάλο ερώτημα είναι:

-Ποιος μπορεί να ελέγχει την αυτοκυριαρχία και το μυαλό του πρωθυπουργού; Πιθανόν μόνον ο ίδιος. Ποιος μπορεί να είναι ψύχραιμος σε τόσο δύσκολες στιγμές; Και ποιος μπορεί να αναλάβει ένα πολύ μεγάλο κόστος εαν όλα δεν πάνε καλά;
Οι ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης έχει και έναν ακόμα μεγάλο αντίπαλο. Την πέμπτη φάλαγγα εντός της επικράτειας. Και αυτή ειναι η χειρότερη.
18:58 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υποστηρίζει ότι για να εξεταστεί η νέα πρόταση πρέπει να ακυρωθεί το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.
Αυτή είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας προς τους δανειστές μας, με την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το δημοσιογράφο του BBC, Piers Scholfield
esm1

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ-ΒΟΜΒΑ-ΕΚΤΑΚΤΟ EUROGROUP ΣΤΙΣ 20:00 – ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ . ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ… ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

18:20 Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Ρέντσι
Τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με ιταλικές κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
18:15 Συνεδρίαση στο Μαξίμου εν όψει Eurogroup
Σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μαξίμου υπό την προεδρεία του Αλέξη Τσίπρα.
Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκ. Τσακαλώτος, ο οποίος βρίσκεται εκεί από τις 4 το απόγευμα.
18:04 Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει συνταγματικός τρόπος για να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα
Δεν υπάρχει συνταγματικός τρόπος για να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα, τόνισε σε παρέμβασή της η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του Προέδρου της Ν.Δ. Κατήγγειλε ακόμη ότι έχουν δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δύο πλαστά προφίλ, το ένα με το όνομά της και το άλλο ως Προέδρου της Βουλής.

-17:50 Ντάισελμπλουμ: Θα συζητήσουμε το επίσημο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης
Μέσω του twitter ανακοίνωσε την έκτακτη τηλεσύσκεψη του Eurogroup
«Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup απόψε, στις 19.00 ώρα Βρυξελών για να συζητήσουμε το επίσημο αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης που λάβαμε σήμερα το απόγευμα», έγραψε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Ο Ντάισελμπλουμ συγκάλεσε την αποψινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα για συμφωνία δανεισμού τα επόμενα 2 χρόνια, που κατέθεσε η Ελλάδα.
«Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου.
ntaisel

-17:38 Μέρκελ:
“Απόψε ακριβώς τα μεσάνυχτα, το πρόγραμμα λήγει. Και δεν γνωρίζω άλλες αξιόπιστες ενδείξεις”, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Σημείωσε ωστόσο οτι και “μετά τα μεσάνυχτα δεν κόβουμε τις γέφυρες επικοινωνίας” καθώς και ότι “η πόρτα παραμένει ανοιχτή”.
-17:31: Έκτακτο Eurogroup στις 20:00 προκειμένου να συζητηθεί η νέα ελληνική πρόταση
-17:00 Διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους. Με την κίνηση αυτή τίθεται αμέσως το ΔΝΤ εκτός της συμφωνίας
16:00Αλλαγή γραμμής από Σόιμπλε: Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ ακόμη και μετά το όχι
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ ακόμη και αν ψηφίσει όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωσε σε βουλευτές στο Βερολίνο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ προς το παρόν, εάν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν τη λιτότητα στο προσεχές δημοψήφισμα, σύμφωνα με τρία άτομα παρόντα, μεταδίδει το Bloomberg.
O Σόιμπλε είπε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει το ευρώ εάν οι Έλληνες καταψηφίσουν τους όρους της διάσωσης στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που συμμετείχαν σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών σήμερα και ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αρνήθηκε να σχολιάσει, αναφέρει το Bloomberg.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:
Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.
Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής.


from Lougantina-news http://ift.tt/1C5A78n
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου