Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ… Εξέγερση στη Ρωσία, Κρίση στη Γερμανία, Κομμάτια η Ευρώπη, 16 μικρές… Κίνες



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ…

Γεωστρατηγική μελέτη του Stratfor κάνει μια προβολή στο άμεσο μέλλον και εξετάζει τις πιθανές αλλαγές στο παγκόσμιο χωριό τα επόμενα 10 χρόνια. Ειδική μνεία για την Ελλάδα δεν υπάρχει παρά μόνο με έμμεσο τρόπο.

Οι βασικές αλλαγές που βλέπει το Stratfor να συμβαίνουν τα επόμενα 10 χρόνια είναι οι εξής:

Εξέγερση στη Ρωσία

Δεν πρόκειται να διαλυθεί η χώρα, αλλά η εξέγερση που θα συμβεί στη Μόσχα θα μειώσει τη δύναμη του Πούτιν και θα δώσει μια μορφή ημι-αυτονομίας στις περιοχές της ρωσικής επικράτειας.

Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν τα πυρηνικά του Πούτιν

Ως αποτέλεσμα της εξέγερσης θα σημάνει «κόκκινος» συναγερμός για τα πυρηνικά που διαθέτει η Ρωσία. Τα «ορφανά» όπλα θα τα αναλάβουν οι ΗΠΑ που ενδέχεται να αποστείλουν και χερσαίες δυνάμεις για να προστατεύσουν.

Η Γερμανία θα πέσει σε κρίση

Όλα θα ξεκινήσουν από τις περιορισμένες εξαγωγές της. Αυτό θα προκαλέσει στασιμότητα στη γερμανική οικονομία που θα βιώσει μια κατάσταση σαν και αυτή της Ιαπωνίας. Ο ευρωσκεπτικισμός θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στο Βερολίνο.

Αυξάνεται ο ρόλος της Πολωνίας

Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, η Πολωνία, μέσα από τα αντιμαχόμενα πυρά, θα αναδειχθεί νικήτρια και να αναδυθεί ως μια νέα δύναμη στην Ευρώπη βοηθούμενη από τους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξής της.

Η Ευρώπη θα σπάσει σε τέσσερα κομμάτια

Ξεχάστε την περιβόητη ευρωπαίκή ενοποίηση. Η Ευρώπη τα επόμενα 10 χρόνια θα χωριστεί στη Δυτική Ευρώπη, την Ανατολική, την Σκανδιναβία και τα Βρετανικά Νησιά. Αυτές οι τέσσερις περιοχές δεν θα είναι τόσο στενά συνδεδεμένες όπως είναι τώρα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιβιώσει με μια άλλη μορφή. Οι οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις των ευρωπαϊκών χωρών θα καθορίζονται σε διμερές επίπεδο. Οι πολυεθνικές συμμαχίες θα είναι μικρές σε ό,τι αφορά τους στόχους και τις επιδιώξεις και όχι δεσμευτικές. «Μερικές χώρες θα διατηρήσουν ένα είδος καθεστώτος χώρας μέλους σε μια πολύ διαφοροποιημένη Ευρωπαϊκή Ενωση».

ΗΠΑ και Τουρκία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αυτομάτως μετατρέπουν την Τουρκία σε σημαντικό πόλο στην περιοχή και γίνονται το «μάτι» των ΗΠΑ. Η Άγκυρα, βέβαια, θα ζητήσει ανταλλάγματα.

Η Κίνα θα είναι καζάνι που βράζει

Ήδη, τα οικονομικά ζητήματα ταλανίζουν την Κίνα. Τα επόμενα 10 χρόνια τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο. Αναμένεται να υπάρξει έντονη αντίδραση των πολιτών έναντι του κομμουνιστικού κόμματος.

Η Ιαπωνία γίνεται ναυτική δύναμη

Αν και τα οικονομικά της προβλήματα δεν την αφήνουν ήσυχη, η Ιαπωνία θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αναπτύξει ναυτική δύναμη για να προασπίσει τα συμφέροντά της στην ευρύτερη περιοχή.

Οι 16 μικρές… Κίνες

Η οικονομική αποδυνάμωση της Κίνας θα οδηγήσει αντίστοιχη ανάπτυξη άλλες χώρες από τον λεγόμενο αναπτυσσόμενο κόσμο. Οι χώρες αυτές είναι: Το Μεξικό. Η Νικαράγουα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Περού, η Αιθιοπία, η Ουγκάντα, η Κένυα, η Τανζανία, το Μπαγκλαντές, η Μιανμάρ, η Σρι Λάνκα, το Λάος, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

Οι ΗΠΑ χάνουν τη δύναμή τους

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο. Απλώς, θα αρχίσουν να αναμειγνύονται ολοένα και λιγότερο στα προβλήματα των άλλων, θέλοντας να προασπίσουν τη δική τους γωνία. Οι «επεμβάσεις» τους από εδώ και πέρα θα είναι επιλεκτικές.



from Lougantina-news http://ift.tt/1Ix7cL9
via IFTTT

1 σχόλιο:

  1. ΟΧΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΟΘΕΙΤΕ.
    Έπεσαν οι μάσκες μέσα και έξω από την Ελλάδα. Όρμηξαν οι ύαινες μικρές και μεγάλες να κατασπαράξουν το ετοιμοθάνατο κουφάρι της αγαπημένης μου Ελλάδας.
    Όλο το κακό προήλθε από το εξής γεγονός. Μεθυσμένοι εργοδότες και πολιτικοί προδότες, έναν ολόκληρο λαό, το έριξαν μέσα στον γκρεμό. Βέβαια και ο λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών αλλά το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι.
    Η ψεύτικη ευμάρεια ήταν ο δούρειος ίππος και παγιδευτήκαμε στο τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Μεγάλη πνευματική ασθένεια η οποία φθείρει τα χρηστά ήθη του ανθρώπου.
    Ο εχθρός της ψυχής μας χτύπησε από μέσα. Έτσι κάνει διαφθείρει τον νου του ανθρώπου και μετά όλα είναι εύκολα για την τελική νίκη του. Όλα βέβαια γιατί ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από τον ΘΕΟ και έμεινε αφύλακτος ο νους του. Μπορούν να διορθωθούν τα του ανθρώπου αρκεί με επίγνωση να παραδεχθεί ότι δεν τα έκανε καλά και τότε λύνονται τα χέρια του ΘΕΟΥ. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει αλλά και πάρα πολύ εύκολο την ίδια στιγμή. Εξαρτάται από τον άνθρωπο της ελεύθερης βούλησης. Για να υπάρχει όμως ελεύθερη βούληση πρέπει ο άνθρωπος να γνωρίζει και τους δυο δρόμους που ανοίγονται μπροστά του για να αποφασίσει. Μόνο τότε υπάρχει ελευθερία. Όταν ο ένας δρόμος κλείνεται δια της χούντας τότε δεν υπάρχει επιλογή, ελευθερία.
    Για να ανοίξουν τα μάτια του ανθρώπου και να δει τους δυο δρόμους αυτό το κάνει μόνο Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
    Έτσι λοιπόν άκουσων-άκουσων ο άνθρωπος θέλει να φυλακίσει τον άνθρωπο, γεγονός που τον κάνει εχθρό με τον Θεό. Και η ρίζα πάντων των κακών εστιν η φιλαργυρία. ΕΓΩΙΣΜΟΣ, ΑΠΛΗΣΤΙΑ.

    ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΝΟΥΣ. η αρρώστια όλων των ανθρώπων.
    Πως τον κόσμο θα τον κουμαντάρουν. Ελεύθερη βούληση να την μπλοκάρουν. Μάταιη δόξα μυαλά τρελαμένα.
    Να φυλακίσουν θέλουν εσένα και μένα. Μάταιη δόξα κι αρρώστια μεγάλη. Ο ανθρώπινος νους στην παραζάλη.
    Αχόρταγος νους ο νους του ανθρώπου. Τρώει τα πάντα και τον εαυτό του. Έξυπνο γουρούνι παμφάγος ο νους.
    Έσπασε βλέπεις τους ηθικούς του φραγμούς. Αχόρταγος νους κι αγώνας μεγάλος. Χρήμα και δόξα κυνηγάμε με πάθος.
    Για τίποτα άλλο κανείς δεν μιλάει. Όλα τα πάντα με λεφτά τα μετράει. Όλη την πίττα την θέλουν δική τους.
    Πουλάνε τα πάντα και την ψυχή τους. Αντίθετη γνώμη τρομοκράτης θα πούνε. Τη συνθήκη του Σένγκεν θα επικαλεστούνε. Αντίθετη γνώμη κι αν υπάρχει. Μαχαίρι θα βγάζουν θα παίρνουν κεφάλι.

    ο Θεός να μας φιλάει από τη νέα τάξη πραγμάτων, την παγκόσμια χούντα.
    Ότι και να γίνει τον τελευταίο λόγο στην ιστορία τον έχει ο Ιησούς Χριστός, η μόνη οδός που μας πάει εμπρός.

    ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Το φάρμακο όλων των ανθρώπων.
    Μετά φόβου και όχι τρόμου με αγάπη στην καρδιά. Όσοι το Λόγο Του δεχθούμε, αιώνια θα ζούμε.
    Με το αίμα της θυσίας Του, όσοι αν πλυθούμε. Μετά φόβου Θεού και πίστης, όσοι θέλετε φωνάζει
    Τη θυσία τη δική Του, σε έναν, έναν τη μοιράζει. Μετά φόβου και όχι τρόμου, με πυξίδα την αγάπη.
    Στον πλησίον θα Τον βρούμε, μέσα μας αν θα ψαχτούμε. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει για να μπούμε στο παλάτι.
    Μετά φόβου Θεού και πίστης, κι όλα τα άλλα είναι δικά Του. Απ τον καθένα μας ζητάει να του δώσει την καρδιά του.

    ..Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία..
    Η ελευθερία δεν θέλει δούλους, εφιάλτες πολιτικούς σαν τους σημερινούς.
    Η ελευθερία δεν θέλει ανθρωπάκια, προδότες πολιτικούς σαν τους σημερινούς που γέμισαν την Ελλάδα με ισλαμιστές,
    λαθρομετανάστες{δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους}και τους Έλληνες με φτώχεια, χρεοκοπία, δάνεια, μνημόνια για
    μια τέλεια σκλαβιά στη παγκόσμια δικτατορία
    Αληθινός ΗΓΕΤΗΣ είναι αυτός που είναι πλούσιος στις καρδιές των ανθρώπων.

    --ουκ είθισται τοις Έλλησι προσκυνείν-- είπε ο Μέγας Αλέξανδρος. https://www.youtube.com/channel/UCzkKq3X0MhGYZQp7oKDK13g στιχουργός, ποιητής, δρομέας Αναστάσιος.



    ΑπάντησηΔιαγραφή