Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τσίπρας στην ΚΕ: Ψεύτης, Δειλός και Λίγος

Ο Τσίπρας έκανε πάλι τον νέο βοναπαρτισμό του στην ομιλία του στην ΚΕ. Στην ομιλία του που είναι δημόσια ενώ όλοι οι άλλοι φυσικά έχουν λόγο "δεύτερης διαλογής" (να ξεκαθαριστούμε: η ΚΕ όφειλε να είναι συνολικά κλειστή).

Ο Τσίπρας μας είπε ότι είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ έντιμου συμβιβασμού ή άτακτης χρεοκοπίας. Ο βοναπαρτίσκος αυτός ξεχνά μάλλον ότι αυτό που έφερε δεν είναι έντιμος συμβιβασμός αλλά άτακτη υποχώρηση.



Ο Τσίπρας μας είπε ότι και κάθε άλλη επιλογή θα ήταν επιλογή με λιτότητα. Ο βοναπαρτίσκος αυτός αποκρύπτει ότι το ερώτημα είναι ποια πολιτική επιλογή αναρεί την ντε-φάκτο προοπτική λιτότητας για χρόνια και δεκαετίες. Τα μνημόνια - όπως το δικό του - εγγυώνται λιτότητα επί δεκαετίες.

Ο Τσίπρας μας είπε ότι είχαμε να επιλέξουμε την προστασία των δυνάμεων μας και να μην οδηγήσουμε απερίσκεπτα τη χώρα σε μια ανεπίστρεπτη οικονομική καταστροφή. Συκοφαντεί την προοπτική της ρήξης και ταυτίζεται με τα επιχειρήματα Σαμαρά-Βενιζέλου. Αυτός είναι ο βοναπαρτίσκος Τσίπρας.


Ο Τσίπρας μας είπε ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι τα όρια της οικονομίας δεν επέτρεπαν η κυβέρνηση να διεκδικήσει το δίκιο του Ελληνικού λαού. Είναι η αρχή της σκέψης που οδηγεί στο There Is No Alternative της Θάτσερ. Είναι ο "ρεαλισμός της ήττας" του βοναπαρτίσκου.

Ο Τσίπρας μίλησε για την τάχα αναγκαία επανασύνδεση θεωρίας-πράξης. Μας είπε ότι το υπερόπλο της στάσης πληρωμών στο ΔΝΤ δεν είναι τελικά υπερόπλο. Αναφέρθηκε στην δικιά του στάση πληρωμών για 1 εβδομάδα στο ΔΝΤ και με διαρκής βεβαιώσεις ότι όλα θα πληρωθούν. Συκοφαντεί τα όπλα του κινήματος για την ανακατάληψη της εθνικής κυριαρχίας. Δεν είναι απλά βοναπαρτίσκος. Είναι προδότης του αγώνα για την εθνική κυριαρχία γιατί συκοφαντεί τα όπλα του και τις αναγκαίες επιλογές του. Εθνική κυριαρχία με ληστρικό χρέος και μνημόνια δεν θα υπάρξει ποτέ.


Ο Τσίπρας πάλι μας είπε ότι δεν υπάρχει ούτε αυτή τη στιγμή άλλη καλύτερη εναλλακτική και μόνος δρόμος είναι ο δύσκολος συμβιβασμός. Σύνδρομο του βοναπαρτισμού είναι η σχεδόν θεϊκή αντίληψη της κατοχής της απόλυτης αλήθειας. Τι και αν όλα δείχνουν ότι ο δρόμος που πήρε είναι δρόμος καταστροφής. Ο ίδιος ξέρει ότι δεν υπάρχει άλλος. Άρα μας καλεί να μην αναζητήσουμε και κανέναν τέτοιο...

Ο Τσίπρας ζήτησε να πούμε ανοιχτά ότι μια άλλη κυβέρνηση θα έφερνε μια καλύτερη συμφωνία. Ο βαναπαρτίσκος αυτός δεν σκέφτεται καν ότι αποτελεί επιλογή να μην πας στο Βατερλό. Ότι δηλαδή μπορεί κανείς να μην επιδιώκει μια άλλη συμφωνία με τον Σόιμπλε και την παρέα του αλλά να σκοπεύει στην αποδέσμευση από τα δεσμά. Να σκοπεύει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την άρνηση του χρέους.

Ο Τσίπρας μας ζήτησε να πούμε αν πιστεύουμε ότι μια άλλη κυβέρνηση και ένας άλλος πρωθυπουργός μπορούσε καλύτερα. Το πιστεύουμε βοναπαρτίσκε. Ο λόγος που στελέχη της αριστεράς του κόμματος δεν το λένε είναι επειδή δεν είναι ανθρωποφάγοι. Εσύ φυσικά τι να καταλάβεις από αυτά...

Ο Τσίπρας μας είπε ότι το ΌΧΙ στο δημοψήφισμα δεν ήταν επιλογή ΡΗΞΗΣ διότι δεν ήταν ΝΑΙ στη δραχμή. Βοναπαρτίσκε αυτό είναι λαθροχηρεία. Είναι ευθύνη του κόμματος, της κυβέρνησης και εσένα προσωπικά να μιλήσεις ανοιχτά τι σημαίνει δραχμή με ειλικρίνεια και στοιχεία. Στον λαό δεν τέθηκε το ερώτημα δραχμή. Εσύ εδώ και καιρό λες ψέμματα ότι και τα μνημόνια να σκίσουμε, θα μας κρατήσουν στην Ευρωζώνη. Ψεύτη!

Ο Τσίπρας μας είπε ότι καταφέραμε να κερδίσουμε αρκετά πράγματα στην διαπραγμάτευση. Μάλλον και ο Βοναπάρτης αυτό θα έλεγε μετά το Βατερλό. Και μάλιστα Τσίπρα, ότι κερδίθηκε - οι ρωγμές στην ΕΕ και η δημοσιοποίηση του θέματοις σε Ελλάδα και εξωτερικό - έγινε από αυτούς που σήμερα παράτησες να τους φάνε οι ύαινες του αστικού μπλοκ. Ο Γιάνης Βαρουφάκης και άλλα τέτοια στελέχη. Ξεπουλημένε.

Ο Τσίπρας μας κάλεσε να δούμε ότι ο αγώνας του Ελληνικού λαού παράγει ρωγμές στην Ευρωζώνη. Άρα μας ζητάς βοναπαρτίσκε να υπομένουμε να αλλάξεις εσύ την Ευρωζώνη; Εσύ θα νικήσεις τη Γερμανία στην Ευρωζώνη. Και καλά να έχεις ψευδαισθήσεις συσχετισμών. Να μην καταλαβαίνεις καν τον εξ' αντικειμένου - και από το DNA της - ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ευρωζώνης; Έχεις ακούσει ότι οι θεσμοί και οι ολοκληρώσεις αποτελούν πεδία κατοχύρωσης ενός ταξικού συσχετισμού; Ούτε λίγο Πουλαντζά;

Ο Τσίπρας μας ρώτησε να απαντήσουμε αν η Ριζοσπαστική Αριστερά έχει ή δεν έχει πολιτική υποχρέωση απέναντι στις υποτελείς τάξεις (ωπ! και μία μαρξιστική λέξη από τον Αλέξη!) να παίξει ενεργό ρόλο σε αυτή τη μάχη. Και φυσικά ως βοναπαρτίσκος θεωρεί δεδομένο ότι "ενεργός ρόλος" σημαίνει να ακολουθήσουμε τις επιλογές του. Αρχηγάρα μου!!!

Ο Τσίπρας μας ρώτησε να απαντήσουμε αν υπάρχει ρόλος και για μια αριστερή κυβέρνηση στην υπαρκτή Ευρώπη, με τους υπαρκτούς συσχετισμούς και τον εξαιρετικά αρνητικό συσχετισμό δύναμης. ΌΧΙ! Είσαι ηλίθιος; Βλέπεις ρόλο; Σε τσακίσανε. Και που να δεις τι σου έχουν για μετά...

Ο Τσίπρας επίσης μας είπε ότι είναι φαντασιακό το να πιστεύουμε ότι μπορούμε να δραπεττεύσουμε από αυτούς τους συσχετισμούς. Που πήγανε τα προεκλογικά λογάκια Αλέξη μου; Άστο Τσίπρα. Εμείς θα πιστεύουμε ότι ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι ο κόσμος μπορεί να μείνει ο ίδιος. Και θα επιμένουμε ότι η λύση ξεκινά από την αποδέσμευση από την Ευρωζώνη. Μετά ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά τουλάχιστον έχει νόημα. Μην μας λες για τους διεθνείς συσχετισμούς που είναι αμείλικτοι. Όφειλες να τα ξέρεις και να τα συνυπολογίζεις και πριν τις εκλογές Ψεύτη. Η αριστερά κρίνεται από το αν επιδιώκει να τους ανατρέψει. Όχι αν τους μετρά σωστά για να υποταχθεί. Είχαμε και Σαμαρά και Βενιζέλο για να το κάνουν αυτό. Και πιστεύεις κιόλας - ή μας ζητάς να πιστέψουμε για να παραμείνεις στην εξουσία - ότι θα αλλάξεις εσύ την Ευρωζώνη - τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της Γερμανίας για την οικοδόμηση του νέου Lebensraum της. Είσαι κατά βάση ψεύτης.

Ο Τσίπρας, ο Βοναπαρτίσκος αυτός είπε και άλλα και τράβηξε το χαλί ύπουλα από τα πόδια όσων θέλουν να αγωνιστούν πολλές φορές. Ταύτισε τον αγώνα για εθνική κυριαρχία με τις ακροδεξιές στρατηγικές της εθνικής αναδίπλωσης. Υπεραπίσθηκε ότι τόσο καιρό εφαρμόζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μας είπε ότι δεν υπάρχουν τετελεσμένα με τη συμφωνία σπέρνοντας φρούδες ελπίδες. Μας είπε ότι είναι λάθος και να ωραιοποιούμε την συμφωνία αλλά και να δραματοποιούμε την κατάσταση (που είναι δραματική και θα μπορούσε να το δει αν έβγαινε λίγο από τα Ευρωπαϊκά φόρα και το Μαξίμου) ενώ αμέσως μετά ωραιποίησε τη συμφωνία. Είπε ότι θα υπερασπιστούμε τον ΑΔΜΗΕ, το δίκτυο ενέργειας της χώρας (!), διά του να προβάλουμε εναλλακτικά ισοδύναμα. Θα παίξουμε το δίκτυο ενέργειας στα ζάρια! Ο προδότης!

Και μετά μας είπε για "σταδιακή απαγκίστρωση" από τα μνημόνια. Πιο Κουβέλης πεθαίνεις.

Και μετά από πολλά άλλα τέτοια τι πρότεινε. Πρότεινε εσωτερικό Δημοψήφισμα! Μας είπε ότι συνέδριο δεν κάνει και ζητά από τα απλά μέλη του κόμματος να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή αν θέλουν τώρα ρήξη και έξοδο από το Ευρώ. Έβαλε τη χώρα σε νέα μνημονιακή πορεία, ξεπούλησε το ΌΧΙ του λαού και τροχιοδρόμησε τη μνημονιακή επαναενσωμάτωσε και τώρα ζητά το κάθε απλό μέλος να πάρει την ευθύνη της μεγάλης ρήξης. Τι σε βάλαμε πρωθυπουργό ρε βοναπαρτίσκε; Για να την κάνεις λούης από κάθε μεγάλη μάχη.

Και σήμερα στην ΚΕ θα πάρεις την απάντηση του κόμματος. Αλλά και αν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσουν θα δεις - παρά την προπαγάνδα που θα ενορχηστρώσεις από όλα τα ΜΜΕ (αυτά που πλέον σε στηρίζον και εσύ αφήνεις να λειτουργούν λαθραία) - ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβασε τη σημαία. Εκβίασες μάλιστα ότι αν κερδίσεις "το εσωκομματικό δημοψήφισμα" πρέπει η διαφωνία να σιωπήσει - να ψηφίζει όλος ο ΣΥΡΙΖΑ μνημόνια στη βουλή. Να ξεχάσουν οι βουλευτές και τις υποσχέσεις τους στο λαό πριν τις εκλογές. Εξάλλου για εσένα η δημοκρατία είναι απλά ένα εργαλείο για να πάρεις εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως και τα μέλη του θα πουν ΌΧΙ στη συμφωνία σου και ΌΧΙ στη στρατηγική σου. Ο δρόμος της ανεξαρτησίας, της προκοπής, της διαγραφής του χρέους και της ανακατάληψης της νομισματικής αυτονομίας, ο δρόμος της παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι ο δρόμος που μας αξίζει. Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ουτε για μια στιγμή...




Αριστερή Διέξοδος


from Lougantina-news http://ift.tt/1fLjEeY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου