Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Διπλωματικό επεισόδιο με τα Σκόπια στη Νέα Υόρκη


Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση για τους τζιχαντιστές

Ένα μικρό διπλωματικό επεισόδιο, που σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη μεταξύ της χώρας μας και των Σκοπίων, ήταν η αιτία που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση που διοργάνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα για τους τζιχαντιστές. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα Σκόπια θα συμμετείχαν στη συνεδρίαση με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όχι ως FYROM κάτι το οποίο φέρεται να ενόχλησε τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση που διοργάνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με θέμα την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους.

Η μικρή διπλωματική εμπλοκή σημειώθηκε λίγο πριν τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, καθώς τα Σκόπια δεν θα μετείχαν στη συνεδρίαση με την ονομασία FYROM (ΠΓΔΜ), αλλά με τη συνταγματική τους ονομασία, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε το δικαίωμα της παρέμβασης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να διατυπώσει και τις ενστάσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και αίτημα από την Ελλάδα να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την ονομασία FYROM, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, ενισχύοντας την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να μην παραστεί.



from Lougantina-news http://ift.tt/1QKXDK3
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου