Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ:ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!

Δραματικό τελεσίγραφο προς πάσα κατεύθυνση έστειλε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδας,
λίγη ώρα μετά τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Ειδικότερα, πηγές της κεντρικής τράπεζας δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι «κανείς δεν θα παίξει με το bail in», δηλ. με το κούρεμα καταθέσεων, και υπογραμμίζουν ότι τα αποτελέσματα των stress tests για τις συστημικές τράπεζες είναι καλύτερα των αναμενόμενων!

Όπως εκτιμούν, οι ιδιώτες επενδυτές θα καταφέρουν να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών όπως αυτές προκύπτουν από το βασικό σενάριο των stress tests. Αυτό απομακρύνει το ενδεχόμενο κουρέματος των ομολογιούχων.

Μάλιστα, η όλη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου. Όπως διευκρινίζει η ΤτΕ, στον υπολογισμό του τελικού ποσού των κεφαλαίων που οφείλει να καλύψει η κάθε τράπεζα θα ληφθούν υπόψιν τα αποτελέσματα των σχεδίων αναδιάρθρωσης που έχουν υποβάλει τα πιστωτικά ιδρύματα.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι θα υπάρξει λύση και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ως προς τη διαχείριση συνολικά των «κόκκινων» δανείων, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «κανείς δεν ενδιαφέρεται για πλειστηριασμούς κατοικιών», επιβεβαιώνοντας ότι το ενδιαφέρον στρέφεται στα προβληματικά δάνεια των επιχειρήσεων, τα οποία θα αντιμετωπιστούν κατά κλάδο και κατά περίπτωση.

ΠΗΓΗ


from Lougantina-news http://ift.tt/1Mh3CT0
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου