Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Τούρκοι και ΣΥΡΙΖΑ απαγόρευσαν σε δασκάλα στην Θράκη να διαμαρτύρεται για τον αφελληνισμό των σχολείων



Μετά την ηρωική δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου, η οποία δίδασκε στα Πομακόπουλα τις ελληνικές ρίζες τους, στο στόχαστρο του τουρκικού Προξενείου μπήκε ακόμα μία Ελληνίδα εκπαιδευτικός, η Δάφνη Σταυράκη, η οποία εργάζεται στο μειονοτικό σχολείο του Εχίνου.

Μέσω Facebook ανέδειξε το θέμα της (μη) χρήσης της ελληνικής γλώσσας σε μειονοτικά σχολεία, υπερασπιζόμενη την αρχική οδηγία των προϊσταμένων της.

«Η Τουρκία κάνει το παιχνίδι της σε καθημερινή βάση. Το θέμα είναι η Ελλάδα τι κάνει; Και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο, για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί», ανέφερε.

Όπως μεταδίδουν τα «Τουρκικά Νέα», η τουρκοφυλλάδα «Γκιουντέμ» έγραψε πως η ανάρτησή της χαρακτηρίζεται ως «ακραία εθνικιστική».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμόνων Ιλτέρ Μέτσο και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ πήγαν στο σχολείο και συναντήθηκαν με τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή του προκειμένου να εκφράσουν την «ανησυχία» τους για την ανάρτηση της δασκάλας και να ζητήσουν «σεβασμό στις ευαισθησίες της μειονοτικής κοινωνίας»!

Ο Μέτσο χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ζητήσαμε να υπάρχει σεβασμός στις ευαισθησίες του κόσμου μας σχετικά με το σχολείο, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμα μας, την θρησκεία μας και την τουρκική μας ταυτότητα.

Αναφέραμε πως δεν επιτρέπουμε να λέγονται κουβέντες κατά των αξιών μας. Ζητήσαμε σχετικά με αυτά τα θέματα να γίνονται υπενθυμίσεις προς τους δασκάλους, όχι μια φορά στους τρεις μήνες, αλλά κάθε μήνα…».

Εμείς κάναμε τις δέουσες κινήσεις και προειδοποιήσεις. Από τώρα και μετά, θα αποφασίσει το υπουργείο. Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις.

Αλλά μια δασκάλα που υπηρετεί σε ένα μειονοτικό σχολείο, είναι ανάγκη να είναι ακόμη πιο προσεκτική στα σχόλια και στις δηλώσεις της, ιδιαίτερα σε ευαίσθητα θέματα. Ένα άλλο θέμα επίσης είναι το κατά πόσο μπορεί να είναι αποδοτική μια δασκάλα στο σχολείο, μετά από ένα τέτοιο περιστατικό».
Μετά από πιέσεις η δασκάλα αναγκάστηκε να σβήσει το σχόλιό της.

prisonplanet.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/1T5QAeT
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου