Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΣΟΚ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ! Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι βέβαιος


Πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό όραμα του πολέμου και διαφορετικός από κάθε άλλον που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι του στρατού των ΗΠΑ αποκαλύπτουν τις δυσοίωνες προβλέψεις τους για μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ εθνών κρατών στο μέλλον, που καθώς λένε είναι «είναι σχεδόν βέβαιος». Και σε αυτόν τον πόλεμο η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των έξυπνων όπλων θα κυριαρχήσουν στις «πρώτες γραμμές του μετώπου».

«Μια συμβατική σύγκρουση στο εγγύς μέλλον θα είναι εξαιρετικά θανατηφόρα και γρήγορη, και εμείς δεν θα κρατάμε χρονόμετρο», είπε ο Υποστράτηγος William Hix σε ένα «Συνέδριο για το μέλλον των Μαχών» κατά την ετήσια συνεδρίαση του Στρατιωτικού Συλλόγου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την στρατιωτική επιθεώρηση Defence One.

«Η ταχύτητα των γεγονότων είναι πιθανό να είναι μέρος των ανθρώπινων δυνατοτήτων», είπε ο Hix.

«Η ταχύτητα με την οποία οι μηχανές θα μπορούν να έχουν τις δικές τους αποφάσεις στο μακρινό μέλλον είναι πιθανό να θέσουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητά μας να τις αντιμετωπίσουμε, απαιτώντας μια νέα σχέση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής.»

Η Κίνα και η Ρωσία αναπτύσουν και αυτοί με την σειρά τους όλο και πιο ανωτέρας τεχνολογικά όπλα, αναγκάζοντας το Πεντάγωνο να προετοιμάζεται για «συγκρούσεις σε κλίμακα που ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει δει από την Κορέα», δήλωσε ο Hix

Ο Αντιπτέραρχος Joseph Anderson, δήλωσε με την σειρά του ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν απειλές από «σύγχρονα έθνη-κράτη που ενεργούν επιθετικά στο στρατιωτικό πεδίο.»
«Μήπως αυτό ακούγεται σαν την Ρωσία;» είπε επίσης.

Το «τελικό χτύπημα» για μελλοντικές γενικές στρατιωτικές συγκρούσεις, το δίνει ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού, Στρατηγός Mark A. Milley, που είπε στην ίδια εκδήλωση, ότι ο πόλεμος μεταξύ εθνών κρατών σε κάποιο σημείο στο μέλλον «είναι σχεδόν εγγυημένος».

Ηλίας Σιατούνης

crashonline.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/2d8Mqs6
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου