Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση «Ελέγχει το μυαλό μου!» ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΦΛΟΡΙΝΤΑ – Σκότωσε 5 ανθρώπους


Βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ αποφάσισε ξαφνικά (;) να «πάρει» ζωές στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, στις ΗΠΑ
– Φορώντας ένα μπλουζάκι «Star Wars», έβγαλε το -νόμιμο- όπλο του από τις αποσκευές και πυροβολούσε αδιακρίτως, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους

– «Σταμάτησε μόνο όταν του τελείωσαν οι σφαίρες και παραδόθηκε», λένε αυτόπτες μάρτυρες
– Τον περασμένο Νοέμβριο είχε παρουσιαστεί στο FBI και κατηγόρησε την αμερικανική Κυβέρνηση πως «έπαιζε» με το μυαλό του

Ένας στρατιώτης, βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, έβγαλε ένα όπλο από τις αποσκευές του που είχαν περάσει από τον έλεγχο και άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους που βρισκόταν συγκεντρωμένο στο σημείο παραλαβής αποσκευών στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει πέντε ανθρώπους.


Και κάπως έτσι γράφτηκε χθες ο επίλογος μιας ακόμη τραγωδίας, τα ακριβή αίτια της οποίας διερευνώνται. Μέχρι να γίνει αυτό, πάντως, το αποτέλεσμα ήταν πέντε άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, πολλοί να τραυματισμούν και ο τρόμος να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Ποιός είναι ο δράστης / Οι «περίεργες» καταγγελίες για ΗΠΑ και ISIS
Ο Εστεμπάν Σαντιάγο, 26 ετών, συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό αυτό και ανακρίνεται, δήλωσε ο Τζορτζ Πίρο, ο πράκτορας που είναι επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Μαϊάμι.


Ο Πίρο πρόσθεσε ότι οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία και ελέγχουν τα πρόσφατα ταξίδια του δράστη.

Σύμφωνα με τον Πίρο, ο Σαντιάγο είχε παρουσιαστεί στο γραφείο του FBI στο Άνκορατζ της Αλάσκας τον Νοέμβριο, συμπεριφερόμενος αλλόκοτα. Τότε τον παρέδωσαν στην αστυνομία, η οποία τον οδήγησε σε κλινική για να υποβληθεί σε ψυχολογικό έλεγχο.

Ο 26χρονος είχε πει στους πράκτορες του FBI ότι μια αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών ελέγχει το μυαλό του και του ζητά να παρακολουθεί βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Ήρεμος καθόλη τη διάρκεια του μακελειού
Ο Σαντιάγο, που έχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και λίγους μήνες νωρίτερα είχε παρουσιαστεί σε ένα γραφείο του FBI συμπεριφερόμενος αλλόκοτα, έφτασε στο Φορτ Λόντερντεϊλ λίγο μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) από την Αλάσκα, σύμφωνα με τις αρχές.

πηγή newsit


from Lougantina-news http://ift.tt/2indaVW
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου