Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ο Trump έδωσε στην Μέρκελ ένα λογαριασμό για $ 300 δισεκατομμύρια


Φωτογραφία: Reuters Ο Πρόεδρος Donald Trump [1] παρουσίασε στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ έναν λογαριασμό που πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια $.
Σύμφωνα με τον Trump, τα χρήματα του ΝΑΤΟ η Γερμανία «τα οφείλει » [2] για την προστασία, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times [3] επικαλούμενη Γερμανικές κυβερνητικές πηγές. Το έγγραφο το έδωσε ο Trump κατά την πρόσφατη συνάντηση του με την Μερκελ στον Λευκό Οίκο

Η παρουσίαση των οικονομικών εγγράφου έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της κεκλισμένων των θυρών συνεδρίασης . Αυτό το επεισόδιο στην Ουάσινγκτον, ένας από τους Γερμανού ς υπουργός το χαρακτήρισε «εξωφρενικό». « Τέτοια απαίτηση είναι η επιθυμία να εκφοβίσει την άλλη πλευρά, αλλά η καγκελάριος πήρε το πήρε ήρεμα και δεν θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση ,» – είπε ο Υπουργός.

Νωρίτερα, Trump έχει επικρίνει μια σειρά από χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, για την προσπάθεια να φορτώσουν τα έξοδα του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. Κατά την άποψή του, οι Ηνωμένες Πολιτείες επένδυσαν στην οικονομική συμμαχία δυσανάλογα με τους συμμάχους. Το Βερολίνο αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι τίποτα δεν οφείλει στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, πολλοί στη Ρωσία περίμεναν ότι η Δύση σε απάντηση θα διαλύσει το ΝΑΤΟ. Αντ ‘αυτού, το ΝΑΤΟ είχε λάβει σχεδόν όλα τα πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας, καθώς και μια σειρά από πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες. Ως αποτέλεσμα, οι δαπάνες του ΝΑΤΟ αυξήθηκαν.

References [ βιβλιογραφικές αναφορές] ↑ [ ↑] Дональд Трамп
( http://ift.tt/2lpbNvu ) ↑ НАТО
( http://ift.tt/2nLN8P1 ) ↑ Sunday Times
( http://ift.tt/2nSDpt4 )
https://news.rambler.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/2nVO5aJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου