Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Εφαρμόζεται το σχέδιο «Θράκη χωρίς σύνορα»;




Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν την τουρκική σημαία,

σε δρόμο του Πρίζρεν στο Κοσσυφοπέδιο, η οποία είχε αναρτηθεί πάνω σε κολόνα χωρίς να υπάρχει λόγος , προκαλώντας την αντίδραση της Άγκυρας καθώς και τουρκικών εθνικιστικών κύκλων.



Περίεργο γεγονός αν αναλογιστεί κανείς, ότι οι Τούρκοι στο Κοσσυφοπέδιο αποτελούν μειονότητα και δεν αποτελούν παράγοντα που επηρεάζει τις εξελίξεις στην περιοχή.

Όμως λαμβάνοντας υπόψιν τα σχέδια του Ερντογάν για μια «Θράκη χωρίς σύνορα» πολλές τουρκικές μειονότητες μαζί σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Βοσνία, η ΠΓΔΜ και η Αλβανία, αποτελούν όργανο της Τουρκίας και το πρόσχημα της Άγκυρας για να εμπλέκεται στην πολιτική ζωή των χωρών αυτών.


Όπως φαίνεται με τη βοήθεια των διαφόρων ΜΚΟ , προετοιμάζεται ήδη το σχέδιο που βασίζεται στην ιδέα της «Θράκης χωρίς σύνορα».

Μάλιστα το γεγονός ότι το Τουρκικό δημοκρατικό κόμμα του Κοσσυφοπεδίου, που δεν το ξέρει κανείς σχεδόν, μέσα από δελτίο τύπου παρουσίασε τις εικόνες, αντιδρώντας στην αφαίρεση της Τουρκικής σημαίας από τους Αλβανούς εθνικιστές, δείχνει ότι οι τουρκικές μειονότητες σε όλα τα Βαλκάνια εκμεταλλεύονται και το παραμικρό για να εκδηλώνουν την πολιτική τους παρουσία και να υπερασπίζονται την μητέρα πατρίδα Τουρκία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της τουρκικής οργάνωσης KDTP:

«Η τουρκική σημαία, εκτός του ότι είναι σημαία της δημοκρατίας της Τουρκίας είναι η σημαία της τουρκικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο. Η επίθεση στην τουρκική σημαία εξετάζεται όχι μόνο ως μια επίθεση στην τουρκική κοινότητα, αλλά και μια πράξη εναντίον των δημοκρατικών και ευρωπαϊκών αξιών και της πολυεθνικής δομής του Κοσσυφοπεδίου. Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτές οι επιθέσεις οι οποίες επαναλαμβάνονται πολύ συχνά αφορούν την κοινότητά μας και από αυτή την άποψη αναμένουμε ότι οι υπεύθυνοι αυτής της επίθεσης θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Το τουρκικό κόμμα καλεί τα θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου, τον πρόεδρο, την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να καταδικάσουν σθεναρά αυτή την πράξη και να λάβουν επίσημα μέτρα για την επίλυση αυτής της υπόθεσης.

Τελικός σκοπός αυτού του σχεδίου είναι κάποια στιγμή πολλές από αυτές τις περιοχές που κατοικούν Τούρκοι, ίσως να αποκοπούν και θα συνδεθούν με την μητέρα «πατρίδα». Πρόκειται για επανάληψη του σχεδίου των Οθωμανών για έλεγχο της περιοχής πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Αυτό το σχέδιο αφορά την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θράκη στην οποία οι Τούρκοι αλωνίζουν, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Δεδομένων των συνθηκών επιβάλλεται η Ελλάδα να είναι σε εγρήγορση.

πηγη


from Lougantina-news http://ift.tt/2qgvBll
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου