Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Οι νέοι εχθροί του και η απειλή τους


Παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη το τελεσίγραφο του Αραβικού κόσμου κατά του Κατάρ, το οποίο λήγει σε μερικά εικοσιτετράωρα, εκείνο που έχει ενοχλήσει περισσότερο την Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η στάση της Τουρκίας.


Μάλιστα , διπλωμάτες των προαναφερόμενων χωρών μιλώντας σε διεθνή δίκτυα επισημαίνουν ότι είναι άκρως δυσαρεστημένοι με τη στάση της Τουρκίας και τονίζουν ότι η διαφορά με το Κατάρ είναι διπλωματική και εφόσον είναι όλοι μέρος της ίδιας περιοχής αργά η γρήγορα θα επανέλθει η ειρήνη. Ωστόσο, η παρέμβαση της Τουρκίας απροσχημάτιστα υπέρ του Κατάρ και μάλιστα με αποστολή στρατευμάτων όχι μόνο δυναμιτίζει τις προσπάθειες ειρήνευσης αλλά και την κάνει εχθρό της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της.

Να σημειωθεί ότι στο τελεσίγραφο που έχει σταλεί στο Κατάρ, μεταξύ των δεκατριών σημείων είναι και το κλείσιμο της Τουρκικής Βάσης.

Μπορεί ο Ερντογάν να θέλει και να χρειάζεται τα χρήματα του Κατάρ, ωστόσο ανοίγει με την κίνηση του αυτή, να στείλει στρατεύματα, νέο πεδίο αντιπαράθεσης και εχθρών που δεν κρύβουν την οργή τους και που ευθέως τον απειλούν για το μέλλον.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κίνηση των τεσσάρων χωρών κατά του Κατάρ έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ που δίνουν 100 δισ όπλα στους Σαουδάραβες, ενώ την ίδια ώρα οι Αμερικάνοι σιγοντάρουν τη δημιουργία Κουρδικού κράτους ακόμα και στρατιωτικά. Δηλαδή φαίνεται να έχει αλλάξει ριζικά η διάθεση των Αμερικανών έναντι της Τουρκίας και της πολιτικής Ερντογάν στην περιοχή

Π.Ζ.

crashonline.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/2twjC69
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου