Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα «κρυπτονομίσματα» σε ψηφιακή μορφή και τη χρήση τους που γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη!
Ακόμα κι αν το ψηφιακό νόμισμα δεν χρησιμοποιείται και δεν διαφαίνεται ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο εγγύς μέλλον σε χώρες όπως η Ρωσία, παραταύτα εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο καθημερινά με νέες εκδόσεις.
Η Ρωσία, ωστόσο, δεν είναι η μόνη χώρα όπου το ψηφιακό χρήμα δεν υφίσταται, καθώς η Κίνα έχει απαγορεύσει σε χρηματοοικονομικές εταιρείες τις συναλλαγές μέσω Bitcoin, όπως επίσης η Βολιβία και το Εκουαδόρ. Οι περισσότερες από τις χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Νοτιοανατολική Ασία παραμένουν αναποφάσιστες, ενώ οι πολίτες στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία είναι ελεύθεροι να ψωνίσουν με εικονικά χρήματα, ενώ υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες πληρώνονται με εικονικά χρήματα.
Τα «κρυπτονομίσματα» είναι μια ψηφιακή μορφή ατομικής περιουσίας, που κάθε χρήστης Η/Υ μπορεί να δημιουργήσει. Έχουν το δικό τους ρυθμό μεταβολής της αξίας τους, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα σύστημα πληρωμών και ανταλλαγών για οποιοδήποτε άλλο υπάρχον νόμισμα.
Το Bitcoin, που συχνά αποκαλείται ως το πρώτο «κρυπτονόμισμα», εφευρέθηκε από τον Satoshi Nakamoto. Ωστόσο, κανείς δεν φαίνεται να έχει γνωρίσει ποτέ αυτόν τον άνθρωπο αυτοπροσώπως! Πολλοί πιστεύουν ότι ο Satoshi Nakamoto είναι απλώς ένα ψευδώνυμο ή μια ολόκληρη ομάδα από προγραμματιστές.
Από την έναρξή εφαρμογής τους το 2009 τα ψηφιακά νομίσματα εξαπλώνονται με ραγδαίους ρυθμούς, παρουσιάζοντας εκατοντάδες παραλλαγές, με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται ήδη ένας πολύ σημαντικός αριθμός συναλλαγών μέσω αυτών.
Bitcoin: Ο ηλεκτρονικός χρυσός
Το πιο δημοφιλές εξ’ αυτών, είναι το Bitcoin που συνήθως ονομάζεται «ηλεκτρονικός χρυσός» λόγω του εξαιρετικά υψηλού ποσοστού του (1 Bitcoin ισούται με 476 δολάρια, ενώ οι τιμές του μεταβάλλονται καθημερινά). Τα Bitcoins δεν έχουν ενιαίο κέντρο εκπομπής, μπορούν να ανταλλαγούν ακόμα και με συμβατικά νομίσματα στα ΑΤΜ και είναι αποδεκτά από ορισμένους εμπόρους λιανικής και online καταστήματα.
Litecoin: Το ηλεκτρονική ασήμι
Το Litecoin είναι μια σημαντική εναλλακτική λύση του Bitcoin. Δημιουργήθηκε από τον Charlie Lee το 2011, και επιτρέπει την άμεση και σχεδόν μηδενικού κόστους πληρωμή για οποιονδήποτε και οπουδήποτε. Τα Litecoins είναι επίσης μία λιγότερο ακριβή επιλογή σε σύγκριση με το Bitcoin και γι αυτό το λόγο αποκαλείται ως «ηλεκτρονικό ασήμι».
Peercoin: Το τρίτο και πιο «ελεύθερο»
Σε αντίθεση με το Bitcoin και όλα τα άλλα είδη εικονικού χρήματος, Peercoin είναι πολύ πιο ελεύθερο σε κυκλοφορία, αλλά έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτύχει τελικά έναν ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού που φτάνει το 1%. Τα κέρδη από κάθε Peercoin κατανέμονται μεταξύ όλων των συμμετεχόντων του συστήματος.
Namecoin: Το εναλλακτικό διαδίκτυο
Το Namecoin είναι ένα «κρυπτονόμισμα» που δημιουργήθηκε το 2011 ως εναλλακτική λύση του Internet. Με το Namecoin, ο χρήστης κατοχυρώνει το προσωπικό όνομα τομέα του στο διαδίκτυο (domain name), και δεν μπορεί ποτέ να του αφαιρεθεί.
Και για να το εξηγήσουμε καλύτερα, το Domain Name System ή DNS (Σύστημα Ονομάτων Τομέων ή Χώρων ή Περιοχών) είναι ένα ιεραρχικό σύστημα ονοματοδοσίας για δίκτυα υπολογιστών, που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο IP. Το σύστημα DNS μπορεί και αντιστοιχίζει. Ο χώρος ονομάτων τομέων (Domain Name Space ) του DNS είναι δομημένος ιεραρχικά σε δενδρική δομή, με τα ονόματα να φέρουν πληροφορία που αντανακλά τη θέση τους στη δομή αυτή. Ο χώρος ονομάτων DNS ενός ιδιωτικού δικτύου μπορεί να διαφέρει με τον χώρο ονομάτων DNS του Διαδικτύου ή κάποιου άλλου διαδικτύου. Η αντιστοίχιση ονομάτων με αριθμητικές διευθύνσεις προέκυψε επειδή οι αριθμητικές διευθύνσεις IP δεν είναι εύχρηστες από τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι αποδίδουν σημασία και θυμούνται ευκολότερα ονόματα.
Ως εκ τούτου ο χρήστης είναι ελεύθερος να αγοράσουν ένα καινούργιο όνομα τομέα, χωρίς το φόβο ότι μπορεί ποτέ να αποκλειστεί. Τα Namecoins χρησιμοποιούνται ως πληρωμή για την εγγραφή ενός νέου domain name.
Feathercoin: Ο αθέμιτος ανταγωνισμός
Το FTC (Feathercoin) είναι μια φθηνότερη έκδοση του Litecoin, το οποίο έχει εκδώσει τετραπλάσιο αριθμό τέτοιων νομισμάτων. Για να γίνει πιο ελκυστικό για τους δυνητικούς χρήστες, οι δημιουργοί του μετά την πρώτη κυκλοφορία του ανακοίνωσαν ότι είχαν αναβαθμισμένο σύστημα ασφαλείας, κάνοντας έτσι το Feathercoin το ασφαλέστερο «κρυπτονόμισμα».
Το FTC σχεδιάστηκε ως ένα μέσο για να λύσει το πρόβλημα της συσσώρευσης υπερβολικού αριθμού νομισμάτων χωρίς σταθερές επανεπενδύσεις. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, το σύστημα εισήγαγε μια αμοιβή 5% για κάθε συναλλαγή με Feathercoin.
from Lougantina-news http://ift.tt/1sH1d1B
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου