Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ | " Δυστυχώς για την Ελλάδα..."


Δυστυχώς για την Ελλάδα..."

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για να αποφύγει τη στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ.

Αυτό όμως που παραμένει αδιευκρίνιστο είναι εάν θα καταφέρει να αποπληρώσει την ΕΚΤ, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Η επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές είναι δύσκολη καθώς υπάρχουν ξεκάθαρες διαφορές μεταξύ τους.

«Πιστεύουμε ότι η αποπληρωμή της συνολικής δόσης του 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο θα είναι δύσκολη. Δυστυχώς όμως για την Ελλάδα, η αποπληρωμή των 3,5 δισ. ευρώ σε ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου, εμφανίζεται ακόμα πιο απίθανη» υποστηρίζει ο Michael Gapen, οικονομολόγος της Barclays.





«Χωρίς συμφωνία, η Ελλάδα θα βυθιστεί σε μια κατάσταση όπου η στάση πληρωμών και οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων θα ήταν σχεδόν μόνιμα, μια κατάσταση που μοιάζει αρκετά με εκείνη που θα συνόδευε μια έξοδο από το ευρώ» προσθέτει ο Gapen.

«Η αντιπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ελλήνων προς την λιτότητα είναι ένα βασικό »αγκάθι» και σηματοδοτεί ότι μια γρήγορη επίλυση του ελληνικού ζητήματος δεν είναι πιθανή αν μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρήσει στις πιέσεις» τονίζει ο Ben May, οικονομολόγος στην Oxford Economics...



from Lougantina-news http://ift.tt/1K3DbmN
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου