Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

"Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΡΑΛΗΡΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ"


Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΚΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ
ΤΥΠΟΥo Recep Tayyip Erdogan στην τελετή στο Selehaddin Eyyubi αεροδρόμιο Μάης 26 2015,στην Hakkari. (AFP/STR)

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη κατά δημοσιεύσεων που παρουσίαζαν φορτία από όπλα και πυρομαχικά σε καμιόνια υπό την κάλυψη της ΜΙΤ να προορίζονται για Συρία.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσιεύτηκαν από την Cumhuriyet ως συκοφαντίες εναντίον της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) και ότι πρόκειται για ενέργειες κατασκοπείας.
«Η Εθνική μας Υπηρεσία Πληροφοριών παρέχει την ανθρωπιστική βοήθεια και την λελογισμένη υποστήριξη στο Bayir Bucak των Τουρκμένων [Bayir Bucak βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λατάκειας της Συρίας],» δήλωσε ο Ερντογάν.
Είπε ότι η επιχείρηση έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τις τοπικές αρχές εναντίον των φορτηγών της MIT που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 ήταν «παράνομη»,και τόνισε: «Οι ισχυρισμοί αυτοί ανέρχονται σε επίπεδο κατασκοπείας» καταφερόμενος κατά της εφημερίδας.


ο Can Dundar
Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η εφημερίδα έλαβε πληροφορίες από παράνομη οργάνωση και επεδίωξαν να υπονομεύσουν και να ανατρέψουν την τουρκική κυβέρνηση.
Πρόσθεσε ότι ο αρχισυντάκτης της Cumhuriyet ο Can Dundar θα πρέπει να λογοδοτήσει στη διακιοσύνη.Ως τώρα για την ίδια υπόθεση ο Ερντογάν έχει μπουντρουμιάσει δεκάδες εισαγγελείς,στρατιωτικούς και προσιταμένους αστυνομικών αρχών.
Το γραφείο της εισαγγελίας στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή ξεκίνησε μια έρευνα για τον Dundar.Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι τα φορτηγά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους τουρκμένους στη Συρία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται φίμωμα του τύπου και διώξεις κατά των εκφραστών του ενώ από την λογοκρισία έχει υποφέρει και το διαδίκτυο. (albawaba 1/6/15)

ΠΗΓΗ
http://dimpenews.com/


from Lougantina-news http://ift.tt/1AItsjS
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου