Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

23-09-2015 : 12 θεωρίες για την ημέρα που «θα αλλάξει τον κόσμο»



Περίεργα σενάρια κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο. Μια ημερομηνία, αυτή της 23ης Σεπτεμβρίου, κάνει την εμφάνισή της πολύ συχνά και ακολουθείται από ποικίλες θεωρίες που μιλούν για πτώσεις αστρικών σωμάτων -έως και για τη Δευτέρα Παρουσία.



Ενώ κατά περιόδους έχουν γίνει αναφορές σε σημαδιακές ημερομηνίες, κατά τις οποίες αναμένεται να σημειωθούν κάποια παράδοξα γεγονότα, στην προκειμένη περίπτωση είναι αρκετά δύσκολο να δοθεί απάντηση στο γιατί εδώ και 4 μήνες φιγουράρει αυτή η συγκεκριμένη ημερομηνία και τι σηματοδοτεί.
Μια ανάλογη, σχετικά κοντινή περίπτωση, ήταν η οριακή ημερομηνία της 21ης Δεκεμβρίου 2012, για την οποία όμως είχαμε συγκεκριμένη ερμηνεία. Η ημέρα εκείνη ήταν η λήξη μιας πολύ μεγάλης χρονικής περιόδου 5.126 ετών, που είχε οριοθετηθεί από τον πολιτισμό των Μάγιας και αναγραφόταν σε ημερολόγιο του χαμένου αυτού πολιτισμού.
Αυτή η περίπτωση αποτελεί πραγματικό γρίφο, αφού της λείπει το αίτιο. Πολλοί κάνουν λόγο για αυθαίρετη επιλογή ημερομηνίας, με σκοπό να δημιουργηθεί ίσως ένα γραφικό στόρι προς κατανάλωση.

Εκτός όμως από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, σε όλη τη χρονική περίοδο ανάμεσα στις 22 Αυγούστου και 24 Σεπτεμβρίου πολλοί αποδίδουν ότι θα συμβούν γεγονότα κοσμοϊστορικής εμβέλειας, τα οποία θα αλλάξουν ριζικά τον κόσμο. Άλλοι κάνουν λόγο ακόμα και για αφανισμό.
Σε αυτήν την περίπτωση (του αφανισμού) κάνει την εμφάνισή του το σενάριο της πιθανής πτώσης ενός μετεωρίτη στη Γη, τον οποίο ή δεν έχουν εντοπίσει οι επιστήμονες ακόμη ή ενώ τον γνωρίζουν, δεν μιλούν γι' αυτό.

Έτσι άρχισε να συζητιέται έντονα η περίπτωση του αστεροειδούς 67P. Πρόκειται για ένα σώμα μήκους σχεδόν 5 χλμ. Η ανακάλυψή του έγινε για πρώτη φορά στις 9 Σεπτεμβρίου του 1969. Φαίνεται να έχουν γίνει ήδη υπολογισμοί της πτώσης του και αναφέρονται πιθανά σημεία που θα πληγούν. Πρόκειται για τις ακτές του Ατλαντικού κοντά στο Πουέρτο Ρίκο ή κάπου στις ακτές της Νότιας Αμερικής. Αν σημειωθεί πραγματικά μια πτώση ενός τέτοιου σώματος, μεταξύ 15 και 28 Σεπτεμβρίου, θα είναι όντως καταστροφικό γεγονός, γιατί θα είναι υπεύθυνο για δημιουργία τσουνάμι, ενώ οι σκόνες που θα καλύψουν την ατμόσφαιρα θα μετατρέψουν τον χειμώνα σε «πυρηνικό».



2. Ένας συμβολισμός που αναφέρεται επίσης και φαίνεται να είναι σημαντικός, είναι η επίσκεψη του Πάπα στις ΗΠΑ και η αναμενόμενη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου. Την επομένη ο Πάπας θα μιλήσει για πρώτη φορά στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Τελευταία φορά που Πάπας είχε απευθυνθεί στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ ήταν ο Πάπας Παύλος ο VI το 1965.

3. Η 70ή Γενική Σύνοδος του ΟΗΕ. Η σύνοδος θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και αναμένεται καυτή, αφού πολλοί θεωρούν ότι κατά τη διάρκειά της θα αποφασιστεί η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Γεγονός που αναμένεται να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Μέση Ανατολή.

4. Επίσης, στις 15 Σεπτεμβρίου λήγει η περίφημη άσκηση Jade Helm, που διεξάγεται από την αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (USSOCOM), από τις 15 Ιουλίου στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Μια μερίδα Αμερικανών -κυρίως συντηρητική- θεωρεί την άσκηση σαν πρόβα επίθεσης της Ομοσπονδιακής Αρχής στις αμερικανικές πολιτείες και ίσως επιβολή μιας δικτατορίας στις ΗΠΑ.

5. Μεγάλη μερίδα κόσμου υποστηρίζει πως το κακό θα προέλθει από το πείραμα του CERN, αφού εκείνη την περίοδο θα βρίσκεται σε πλήρη ισχύ. Τα σενάρια καταστροφής που αφορούν το CERN είναι πολλά. Ύστερα από μια παύση λειτουργίας το πείραμα επανήλθε στο κανονικό του πρόγραμμα στις 23 Μαρτίου, 6 μήνες πριν από τη φημολογούμενη ημερομηνία καταστροφής.
6. Η προειδοποίηση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Laurent Fabius, στις 13 Μαΐου του 2014 ότι η ανθρωπότητα έχει μόλις 500 ημέρες προκειμένου να αποτρέψει το επερχόμενο κλιματικό χάος. Οι υπολογισμοί που έγιναν μας δείχνουν ότι οι 500 ημέρες τελειώνουν την 23η Σεπτεμβρίου.

7. Η ισραηλινή εορτή του Εξιλασμού, η Γιόμ Κιπούρ. Είναι η πιο ιερή ημέρα της εβραϊκής θρησκείας, γιορτάζεται μία φορά τον χρόνο και για το 2015 εορτάζεται στις 23 Σεπτεμβρίου.

8. Το σενάριο με τις περισσότερες πιθανότητες είναι αυτό που κάνει αναφορά για το εβραϊκό έτος του Σαββάτου, η shmita, που είναι παλιά εορτή της ιουδαϊκής θρησκείας. Γιορτάζεται κάθε 7 χρόνια του αγροτικού κύκλου, ενώ υπάρχει και στον σύγχρονο ιουδαϊσμό. Σύμφωνα με τον ραβίνο Johnathan Cahn, το 2001 το shmita συνέπεσε με την κατάρρευση των χρηματιστηρίων, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2008 με την αρχή της οικονομικής κρίσης. Φέτος τοποθετείται στις 12 Σεπτεμβρίου.
9. Το βιβλίο του Thomas Horn, με τίτλο «Petrus Romanus», κυκλοφόρησε το 2012 και αναφέρει χαρακτηριστικά μία προφητεία του Δανιήλ: «Πρέπει να γνωρίσεις και να αποκτήσεις την ενόραση ότι από τότε που θα βγει ο λόγος, να αποκατασταθεί και να ανοικοδομηθεί η Ιερουσαλήμ ως τον Μεσσία τον Ηγέτη, θα είναι εφτά εβδομάδες και εξήντα δύο εβδομάδες» - Δανιήλ 9:25. Σύμφωνα με τις μεταφράσεις της Αγίας Γραφής, πολλοί πιστεύουν ότι αυτές δεν είναι εβδομάδες εφτά ημερών, αλλά εβδομάδες ετών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα αντιστοιχεί σε εφτά χρόνια. Ο συγγραφέας επισημαίνει κάποιες περίεργες συμπτώσεις: «Η 7η Ιουνίου 1967 αντιστοιχεί στο εβραϊκό έτος 5727. Εάν σε αυτό προσθέσουμε 49 έτη, φτάνουμε στο έτος 5776, το οποίο είναι το 2015. Εάν κάποιος προσμετρήσει ακριβώς 49 προφητικά έτη (360 ημέρες) μας δίνουν 17.640 ημέρες. Από την 7η Ιουνίου φτάνουμε ακριβώς στην 23η Σεπτεμβρίου, την ημέρα δηλαδή της Εξιλέωσης».

10. Ο ραβίνος Kanievsky θεωρεί πως θα εμφανιστεί ο αντίχριστος στο τέλος του σαββατιαίου έτους. Αυτό φέτος θα είναι το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και με αφορμή αυτό το γεγονός, καλεί τους Ισραηλίτες που έχουν φύγει να γυρίσουν στον τόπο τους.

11. Αρκετοί μουσουλμάνοι θεωρούν πως θα παρουσιαστεί ο Μεσσίας τους, που θα φέρει το όνομα Mahdi. Αυτό το σενάριο ενδυναμώνεται από την παλιά προφητεία ενός μουσουλμάνου κληρικού, του Ali Bin Iben Abi Talib, ο οποίος είχε πει ότι πριν από την εμφάνιση του Mahdi ένας ψηλός μαύρος άνδρας θα αναλάβει την ηγεσία της Δύσης και του ισχυρότερου στρατού στον κόσμο.

12. Η σεληνιακή τετράδα των «ματωμένων» φεγγαριών. Την περίοδο που διανύουμε, οι εκλείψεις Σελήνης ανήκουν σε τετράδα. Ξεκινώντας από την έκλειψη στις 15 Απριλίου 2014, ακολούθησε αυτή στις 8 Οκτωβρίου 2015, στη συνέχεια 4 Απριλίου 2015, ενώ την τετράδα συμπληρώνει αυτή στις 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Αυτές είναι οι βασικές θεωρίες που κυκλοφορούν, χωρίς όμως να μπορούμε να γνωρίζουμε πού κρύβεται η πιθανή αλήθεια. Ίσως πάλι όλες αυτές οι θεωρίες -που θέλουν το τέλος του κόσμου- να στοχεύουν απλώς στη δημιουργία συνεχούς φόβου, ανασφάλειας και αποπροσανατολισμού της μάζας, προκειμένου να παραμένει άτολμη, φοβισμένη και ευάλωτη σε κάθε νέο σχέδιο που βρίσκεται προ των πυλών.

Πηγή: εφημερίδα SPIRTO


from Lougantina-news http://ift.tt/1PEv28x
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου