Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αποκαλύψεις με ονόματα από τη Ζωή: Ποιος την απείλησε με τη φράση: "Θα σε τελειώσω" – Τι κατήγγειλε για Τσίπρα, Πανούση, Μάρδα, Φίλη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την συνέντευξη τύπου που δίνει στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, «κάρφωσε» Τσίπρα, Πανούση και Μάρδα, και προέβη σε αποκαλύψεις για έναν διάλογο που είχε με τον Νίκο Φίλη καταγγέλοντας ότι την απείλησε με την φράση «Θα σε τελειώσουμε», ενώ δήλωσε ότι θα συμπράξει με την Λαϊκη Ενότητα ως ανεξάρτητη.



«Υπονομεύτηκα με ευθείες επιθέσεις από τον Φίλη και απόπειρες ταύτισής μου με τη Χρυσή Αυγή. Λυπαμαι για την απραξία του γραμματέα της ΚΟ, κ. Μαντά», είπε συγκεκριμένα  εξηγώντας ότι: Επέμεινα στην ανεξαρτησία του Κοινοβουλίου, μολονότι η παρουσία μου υπονομεύτηκε εξ αρχής με ευθείες επιθέσεις από τον Νίκο Φίλη, μέχρι χυδαίες απόπειρες ταύτισής μου με τη Χρυσή Αυγή και με την ευθεία απειλή «θα σε τελειώσουμε, αν δεν συμμορφώσεις με τις υποδείξεις»».

«Ο πρωθυπουργος δεν ανέλαβε την ευθυνη που του αναλογεί»

Αναφορικά με τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα τόνισε: ««Λυπάμαι, γιατί εκείνοι που όφειλαν να ορθώσουν το ανάστημά τους δεν το έκαναν -και πρώτος ο πρωθυπουργός, με πρωτοβουλίες υπεράσπισης των αρχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργος δεν ανέλαβε την ευθυνη που του αναλογεί, μολονότι κατ” επανάληψη το ζητούσα. Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοί μου, που απο θέσεις υπουργικές δεν βρήκαν τη δύναμη, ώστε να μην μπαινοβγαίνουν ένοπλοι ακαταχώριστα άτομα και δεν υπερασπίστηκαν την αυτονόητη αξία να μην ασκείται απροκάλυπτη βία εναντίον διαδηλωτών. Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοι που έχουμε υποστεί την καταστολή, αλλά προχώρησαν σε ισορροπιστικες δηλώσεις, όπως οι κύριοι Σκουρλέτης και Πολάκης».

Παράλληλα, υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας σε άμεση σχέση με τα ΜΜΕ ότι «ανέλαβαν την επιχείρηση εξόντωσής» της:
«ΜΜΕ με σχέσεις άμεσες με τον πρωθυπουργό ανέλαβαν την επιχείρηση εξόντωσής μου με επιθέσεις ακομα και στην οικογένεία μου. Αυτά, ως μια οφειλόμενη εξήγηση, γιατί στο μελλον εκείνοι που θα αναλάβουν τις τύχες, θα πρέπει με συλλογικότητα να το κάνουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Βουλής στην συνέντευξή της που συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα υπογράμμισε:

- Η χώρα οδηγείται σε εκλογές για να μπορέσει η κυβέρνηση να απαλλαγεί από βαρίδια και κατάλοιπα

- Ο ΣΥΡΙΖΑ ποδοπατήθηκε όπως η Δημοκρατία. Κάποιοι αποφάσισαν να κυβερνήσουν χωρις την κοινωνία, συμμαχώντας με αντιδραστικές δυνάμεις.

- Αποθέωση ενός κόμματος των μηχανισμών. Προσωπικά  κατέβαλα προσπαθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του.

- Ο Πανούσης διατύπωνε ακόμη και υπονοούμενα ότι οι θέσεις μου παράγουν βία χωρις να ανακληθει στην τάξη από τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό.

- «Οι επιθέσεις εναντίον μου είχαν και άλλους πρωταγωνιστές, με κυρίαρχο τον κ. Μάρδα, που ανέλαβε για λογαριασμό της κυβερνησης και ενός επιτελείου που είχε παρει τις αποφάσεις του να μου επιτίθεται, για να πάρει τα αποθεματικά της Βουλής και να διοχετεύεται ότι κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις, επειδή η Βουλή δεν παραχωρεί τα αποθεματικά της».

- Δεν είναι αλήθεια ότι δεν κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις. Από τις 20 Φεβρουαρίου με σαφή τρόπο και σε κατ ιδία συναντήσεις αλλά και στην ΚΟ δηλωσα τη διαφωνία μου με το περιεχόμενο της συμφωνίας και έκανα συγκεκριμένες προτάσεις.

- Για πρώτη φορά μετά το σαφές δείγμα των δανειστών, όταν καλούσαν το λαό να προβεί σε συγκεκριμένη ετυμηγορία μέσω οικονομικής ασφυξίας, το πρώτο δείγμα που οι δανειστές επιχειρούν για εκλογικη διαδικασία -ακούσαμε με έκπληξη την Άνγκελα Μέρκελ να λέει ότι ο Τσίπρας είναι μέρος της λύσης-, είναι γιατί ο Τσίπρας, με πρόθυμο επιτελείο και με τις πράξεις του και παραλείψεις του, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό ανάχωμα για την εμπόδιση της υποδούλωσης του λαού».

- Ο ρόλος που διαδραμάτισαν πρόσωπα ευθύνης όπως ο κ. Βούτσης ή ο γραμματέας της Κ.Ο. θα πρέπει να φωτιστεί πλήρως και σε ότι με αφορά θα συμβάλω για να φωτιστεί.

Κοινή κάθοδος με το κόμμα Λαφαζάνη

«Σε αυτές τις εκλογές θα συμπράξω με τη Λαϊκή Ενότητα» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου  ανακοινώνοντας την  κοινή κάθοδο στις εκλογές με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Σε αυτές τις εκλογές που με όλη αυτή τη προδικασία, τη σκοτεινή διεργασία να εξοικονομηθεί ένα αποτέλεσμά του, σε αυτές τις εκλογές θα είμαι παρούσα και ενεργή, θα είμαι στο πλάι εκείνων που για άλλη μια φορά αναλαμβάνουν την ευθύνη, θα συμπράξω ως ανεξάρτητη, συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα σε αυτή τη λαίλαπα που εξαπολύθηκε με τη προκήρυξη των εκλογών», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στις συνεργασίες, χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη σύμπραξη με προσωπικότητες όπως, ο Μανώλης Γλέζος, η Σοφία Σακοράφα, ο Μίκης Θεοδωράκης και η Πέπη Ρηγοπούλου, ενώ άφησε και ένα υπονοούμενο για τον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι είναι σημαντική η διεθνής προσπάθεια που καταβάλει.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/1Ew1sBW
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου