Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Βόλος: Αντιδράσεις για τη μετάθεση του ιερέα που οδηγεί Harley!



Της αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στη Γορίτσα έχει προκαλέσει η απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος να μεταθέσει τον «αντισυμβατικό» ιερέα της Παναγιάς Τρύπας, πατέρα Γεώργιο Δεληκώστα.

Διχασμένοι είναι τόσο οι πιστοί όσο και οι κληρικοί.

Ο πάτερ-Γεώργιος, 46 ετών, δεν είναι ένας συνηθισμένος παπάς, λιγομίλητος ή απόμακρος. Έχει γαλάζια μάτια, οδηγεί μηχανή Harley, καπνίζει πίπα και πίνει καφέ με τους πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου. Γι’ αυτό άλλωστε και έχει αναστατώσει κάποιους εντός Εκκλησίας.



Ο αντισυμβατικός -για τα πιο… αυστηρά πρότυπα της ιεροσύνης- ιερέας, που ξεκίνησε να υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολης Δημητριάδος το 1999, συμπληρώνει ήδη δύο χρόνια στην Παναγία Γορίτσα (Τρύπα). Την ερχόμενη όμως Κυριακή 13 Νοεμβρίου, θα είναι η τελευταία λειτουργία που θα τελέσει στο συγκεκριμένο ιερό παρεκλήσσιο. Με απόφαση της Μητρόπολης μετατίθεται στην Κάτω Γατζέα.


Η είδηση της απομάκρυνσης του ιερέα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφού δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην Παναγία Γορίτσα για να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του «πατέρα τους», όπως τον χαρακτηρίζουν.



Εκτός όμως από τα καλά που τον ξεχωρίζουν, έχει προκαλέσει και αρνητικά σχόλια, εξαιτίας των εξορκισμών που όπως φημολογείται έκανε και πιθανότατα οδήγησαν την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος στην απόφαση να τον μεταθέσουν.



from Lougantina-news http://ift.tt/2fsWX03
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου