Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: Ο νέος πρωθυπουργός δικαιώνει την Ελλάδα – Πυρά κατά του Γκρούεφσκι


Αλλαγή πολιτικής σε σχέση με τη διάμαχη της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, πραγματοποιεί η νέος πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Εξαπολύοντας πυρά κατά του πρώηνπρωθυπουργού Νικολά Γκρουέφσκι για τα τερατουργήματα – αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου, τον κατηγόρησε για προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις, από τις κυβερνήσεις Γκρουέφσκι, ανδριάντων ιστορικών προσωπικοτήτων, αλλά και τις μετονομασίες δρόμων και αεροδρομίων στα Σκόπια, τονίζοντας πως κινήσεις όπως αυτές επιδείνωσαν τις σχέσεις με την Ελλάδα και ότι ο ίδιος θα τις σταματήσει.

Σε συνέντευξή του χθες στην κρατική τηλεόραση, ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε προκλητικές για τις σχέσεις με την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις αγαλμάτων και τις μετονομασίες δρόμων, αεροδρομίων, πλατειών, στα οποία δίνονταν ονόματα αρχαίων προσωπικοτήτων (Μέγας Αλέξανδρος, Φίλιππος, κ.ά.).

Ωστόσο, ερωτηθείς εάν η κυβέρνησή του σχεδιάζει να γκρεμίσει κάποιους από τους ανδριάντες, απάντησε αρνητικά καθώς, όπως είπε, το οικονομικό κόστος είναι πολύ μεγάλο για την απομάκρυνσή τους.

crashonline.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/2r38Pj1
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου