Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Έξαλλος ο Ερντογάν με τον Mr Survivor – Θεωρεί πώς η συνέντευξη στον Σκάι τίναξε την επίσκεψη στην Ελλάδα και τις επιδιώξεις του στον… αέρα


Ο Ρ.Τ. Ερντογάν αφού «πλακώθηκε» με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο μέσω μία σκληρής αντιπαράθεσης και μάλιστα σε δημόσια προβολή από την τηλεόραση και αφού τα άκουσε και από τον Αλέξη Τσίπρα για τη Συνθήκη της Λωζάνης και μία σειρά άλλων θεμάτων έσπευσε να δηλώσει πώς δεν «αμφισβητούμε» τα εδάφη της Ελλάδας. Επέμεινε στο θέμα της μειονότητας της δυτικής
Θράκης, αν και εκεί επίσης αναγνώρισε πώς το θέμα είναι καθαρά εθνικό, είπε πώς η μειονότητα είναι μουσουλμανική και αποτελείς από Τούρκους, Πομάκους και Ρομά.

Και το ερώτημα που τίθεται η ένταση που υπήρξε μεταξύ των δύο πλευρών σε μία επίσκεψη Τούρκου προέδρου μετά από 65 χρόνια ήταν τυχαία, έγινε από αστοχίες χειρισμών ή βάσει σκοπιμοτήτων. Όπως και να έχει η συνέντευξη του Ρ.Τ. Ερντογάν στον Σκάι και στον Αλέξη Παπαχελά ήταν καθοριστική σε σημείο τέτοιο μάλιστα που ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επιστροφή του από την Ελλάδα πήγε να τα μαζέψει όσον αφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Μία συνέντευξη γύρω από την οποία έχει γίνει μεγάλη συζήτηση ιδίως όσον αφορά στην εμπλοκή του Mr Survivor προκειμένου να δοθεί στον συγκεκριμένοι τηλεοπτικό σταθμό, με τον οποίο ο Ακούν Ιλίτζαλι έχει συμβόλαιο συνεργασίας και όχι σε κάποιο κρατικό μέσο. Σημειώνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο πρακτορείο «Ανατολού», ενώ ο Ερντογάν ήταν προγραμματισμένο να δώσει στο ΑΠΕ, αλλά τελευταία στιγμή ακύρωσε και έδωσε συνέντευξη στον Σκάι.

Προφανώς μετά και αυτή τη συνέντευξη δεν περίμενε και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος τις εξελίξεις που θα ακολουθούσαν στην επίσκεψη του. Διότι μπορεί και αυτός να ήθελε να ξεδιπλώσει τις τουρκικές αξιώσεις επί ελληνικού εδάφους σε βάρος της χώρας μας αλλά από την άλλη ήθελε να δείξει από Ευρωπαικό έδαφος πώς δεν είναι αποκλεισμένος και μπορεί να μιλάει με τους γείτονες του.

Αυτό φάνηκε και στα όσα είπε κατά την επιστροφή του από την Ελλάδα στους Τούρκος δημοσιογράφους:

«Πριν από την επίσκεψη, σε συνέντευξη που έδωσα στην ελληνική τηλεόραση νομίζω ότι προκάλεσε ανησυχία η απάντηση που έδωσα στην ερώτηση αναφορικά με τη Λωζάνη. Δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η Τουρκία εποφθαλμιά τα εδάφη της Ελλάδας. Δεν βγήκε όμως από το στόμα μου εμένα κάτι τέτοιο. Εμείς δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη κανενός. Εγώ απάντησα σε μία ερώτηση που μου απευθύνθηκε σχετικά με τη Λωζάνη και αυτό που είπα ήταν ότι «αν χρειάζεται, μπορεί να γίνει επικαιροποίηση».

Άλλωστε η Λωζάνη δεν είναι μία Συνθήκη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Και το διευκρίνισα αυτό εκεί. Η Λωζάνη είναι μία λεπτομερής Συνθήκη, στην οποία υπάρχουν μέσα κι άλλες χώρες και αποτελείται από διάφορα Πρωτόκολλα για διαφορετικά θέματα. Εγώ πιστεύω ότι αν χρειάζεται, μπορεί κάλλιστα να τροποποιηθεί. Αυτό πιστεύω εγώ. Εσείς μπορεί να μην συμφωνείτε. Ο Έλληνας Πρόεδρος είναι ομοίως της άποψης ότι τέτοιου είδους Συνθήκες δεν μπορούν να τροποποιηθούν.

Κατ’ εμένα αν οι ενδιαφερόμενες πλευρές αισθανθούν αυτή την ανάγκη, τότε μπορεί κάλλιστα να τροποποιηθεί. Και αυτό είπα στον Πρόεδρο Παυλόπουλο εκεί. Όταν χρειάζεται, ακόμη και τα Συντάγματα δεν τροποποιούμε στην Βουλή; Τα τροποποιούμε. Επομένως, και οι Συνθήκες αν χρειάζεται, φυσικά και μπορούν να τροποποιηθούν. Αλλά αυτό το θέμα σαν να έχει γίνει λίγο εμμονή. Το ίδιο επεσήμανα και στον Πρωθυπουργό Τσίπρα, όταν μίλησα μαζί του. Πάντως, η Λωζάννη είναι λάθος να εκλαμβάνεται ως θέμα που αφορά μόνο την Τουρκία και την Ελλάδα».

Και δεν είναι τυχαίο αυτό που είπε ο κ. Ερντογάν. Κάτι δε που συνδέεται με το θέμα της συνέντευξης του. Οι κ.κ. Τσίπρας και Ερντογάν είχαν αποφασίσει και συμφωνήσει να δώσουν συνεντεύξεις ο καθένας στο εθνικό πρακτορείο της άλλης χώρας. Ο Ερντογάν θα έδινε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στο πρακτορείο Ανατολού.

Ενώ λοιπόν ο Αλέξης έδωσε όπως είχε συμφωνηθεί την συνέντευξη στο πρακτορείο Αναντολού, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ενημερώνεται τελευταία στιγμή ότι ο Ερντογάν ακύρωσε την προγραμματισμένη συνέντευξη σε αυτό, επειδή είχε κανονίσει να δώσει συνέντευξη στον Σκάι!

Σε αυτή αυτή την εξέλιξη καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο παραγωγός του Survivor, ο Τούρκος Ιλιτζαλί. Ο οποίος μάλιστα έχοντας προφανώς τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις από τον Σκάι, εγγυήθηκε στον Ερντογάν ότι σε αυτή τη συνέντευξη θα μπορούσε άνετα να ξεδιπλώσει όλες του τις απαιτήσεις και να δημιουργήσει τετελεσμένα, χωρίς καμία αντίδραση! Όταν όμως οι Τούρκοι είδαν τις ερωτήσεις, ακόμα και αυτοί τις θεώρησαν ακραίες, ικανές ακόμα και να τινάξουν την επίσκεψη στον αέρα. Τότε λοιπόν έλαβαν την διαβεβαίωση από την ελληνόφωνη πλευρά ότι ο Ερντογάν θα μπορούσε να πει ότι θέλει στη συνέντευξη και πως η ελληνική ηγεσία δεν θα αντιδρούσε καθόλου!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεδομένων των αποτελεσμάτων της επίσκεψης Ερντογάν, τα οποία δεν ικανοποίησαν και τους ίδιους τους Τούρκους, ο Ρ.Τ. Ερντογάν είναι σφόδρα ενοχλημένος από τον ρόλο του Mr Survivor που μεσολάβησε να δώσει τη συνέντευξη στον Σκάι και στον Αλέξη Παπαχελά.

Με απλά λόγια ο Σκάι επεδίωξε μία πρωτοφανή προβοκάτσια στα όρια της εθνικής μειοδοσίας, με προφανή στόχο να απογειώσει τις απαιτήσεις του Ερντογάν και να φέρει την Ελλάδα προ τετελεσμένων, ταπεινώνοντάς έτσι την ελληνική ηγεσία. Έστησαν λοιπόν το σχέδιό αριστοτεχνικά, δεν υπολόγισαν όμως την αντίσταση και την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έσπαγε το πρωτόκολλο και θα διέλυε την προβοκάτσια του Ερντογάν και του Σκάι, καταστρέφοντας τα επιχειρήματα του Ερντογάν ένα προς ένα σε πανελλαδική, παγκόσμια μετάδοση!

Εκεί προφανώς είχαν στηριχθεί και οι σκευωροί. Ότι η ελληνική πλευρά θα τηρούσε το πρωτόκολλο, οι αντιδράσεις θα γινόντουσαν πίσω από τις κάμερες και αυτοί θα μπορούσαν ανενόχλητοι να πουλήσουν την προπαγάνδα τους ότι η ελληνική πλευρά έμεινε σιωπηλή στις προκλήσεις του Ερτογάν κατά την συνέντευξη του με τον Παπαχελά!

Ήταν μάλιστα τέτοιος ο πανικός τους μόλις άρχισε η ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου, που έβαλαν όλο το συφερτό πριν ακόμα τελειώσει ομιλία, να βγάζουν διαρροές και δελτία τύπου σύμφωνα με τα οποία ο Ερντογάν ήταν «θριαμβευτής»! Το περιβάλλον του Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης έτρεξαν να βγάζουν ανακοινώσεις για να λυτρώσουν τον Σκάι από το Βατερλό, την ώρα που ο Παυλόπουλος απαντούσε ευθέως στον Σουλτάνο, αποδεικνύοντας έτσι ότι ήταν και αυτοί μέρος του βρώμικου σχεδίου. Έβγαλαν ανακοινώσεις πριν καν ξεκινήσει η συνάντηση του Ερντογάν με τον Αλέξη Τσίπρα!

ΠΗΓΗ


from LN-news http://ift.tt/2z2tupR
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου