Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τα δόντια του άνδρα μπορούν να ''μαρτυρήσουν'' προβλήματα στο πέος του

Εάν ο σύντροφός σου δεν προσέχει την υγιεινή των δοντιών του, τότε είναι πιθανό να έχει ή να αποκτήσει πρόβλημα με τη λειτουργεια του πέους του.
Έρευνα από την Ταϊβάν έρχεται να αποδείξει ότι η υγεία των δοντιών συσχετίζεται με τη σεξουαλική απόδοση. Συγκεκριμένα, το 79% του δείγματος που είχε στυτική δυσλειτουργία είχε διαγνωστεί με χρόνια περιοδοντίτιδα.



Η χρόνια περιοδοντίτιδα είναι μια λοίμωξη που παρουσιάζεται όταν τα ούλα είναι μακριά από τα δόντια με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν βαθιά κενά όπου μαζεύονται βακτήρια και στο επόμενο στάδιο να εξαπλώνονται στα υπόλοιπα δόντια.

Η χρόνια φλεγμονή που προκαλείται από την συγκεκριμένη ασθένεια των ούλων μπορεί να βλάψει τα ενδοθηλιακά κύτταρα του άνδρα τα οποία σχηματίζουν τα αγγεία στα οποία συμπεριλαμβάνονται και εκείνα που βρίσκονται στο πέος.

Η συγκεκριμένη βλάβη μπορεί να επιφέρει διαταραχή της ροής του αίματος, όπως ισχυρίζεται ο ιατρός-ουρολόγος Larry Lipshultz. Εκτός από στυτική δυσλειτουργία υπάρχουν και άλλα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με αγγειακά και καρδιακά προβλήματα.

Οπότε, αν ο σύντροφός σου έχει χρόνια περιοδοντίτιδα και στυτική δυσλειτουργία τότε πρότεινέ του να κάνει επιπλέον εξετάσεις.

Επιπλέον, οι ειδικοί συστήνουν την εξαγωγή του μολυσμένου δοντιού ώστε να μειωθεί η περαιτέρω μόλυνση. Ωστόσο, αν η ασθένεια είναι στα πρώτα στάδια τότε με μερικούς καθαρισμούς στον οδοντίατρο υπάρχει σημαντική βελτίωση.

Εκείνο που θα πρέπει να προσέξει ο σύντροφός σου αν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, είναι να κάνει τακτικά καθαρισμούς στα δόντια του, περίπου κάθε τρίμηνο και όχι έξι μήνες και φυσικά να βουρτσίζει τα δόντια του δύο φορές τη μέρα επί δύο λεπτά.

Πηγή: Womenshealthmag.com


from Lougantina-news http://ift.tt/1Fzg1CY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου